A védelmet dicsérte az olasz szövetségi kapitány

InfoRádió / MTI
2006. július 1. 13:22
Marcello Lippi, az ukránok 3-0-ás legyőzésével elődöntőbe jutott olasz válogatott szövetségi kapitánya szerint csapata bármire képes lehet a németországi labdarúgó-világbajnokságon.

"Nem hiszem, hogy a német együttes félne tőlünk. Õk otthon játszanak, fiatalok és ezen a vébén kifejezetten jól futballoznak" - reagált arra felvetésre Lippi, hogy Olaszország a pénteken mutatott teljesítménye alapján esélyesebb lenne Jürgen Klinsmann szövetségi kapitány együttesénél a keddi elődöntőben.

A szakvezető a három szerzett gól ellenére a védelmet dicsérte:

"Teljesen mindegy ki kap szerepet: Zambrotta, Nesta, Materazzi vagy Barzagli. Utóbbinak a mostani volt az első teljes mérkőzése, és hibátlanul megoldotta a feladatát. Cannavaro és Buffon pedig lenyűgöző teljesítményt nyújt".

Lippi kiemelte a csapatszellemet is, mint mondta, mindenki kisegíti a másikat, akár támadásban, akár védekezésben. Szerinte ez a legfontosabb.

"Csodálatos este volt. Pályafutásom talán két legfontosabb gólját szereztem. Kedden nagyon kemény mérkőzésre számítok, mert a németek hazai pályán játszhatnak" - mondta a hosszú gólcsendjét rögtön két találattal megtörő olasz gólkirály, az Interhez szerződő Luca Toni.