Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Rooney és a csodakenőcs

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A németországi labdarúgó világbajnokságon szombaton az elődöntőbe jutásért játszanak mérkőzéseket. Anglia ellenfele Portugália lesz és kemény küzdelem várható. Az angol csapatkapitány, David Beckham abban reménykedik, hogy durvulás nélkül.

Emlékezetes, hogy a Portugália-Hollandia összecsapáson úgy röpködtek a sárga lapok, mint a kis kanárik. Cristiano Ronaldo sírva sántikált le a pályáról. Lehet, hogy ismét szuper-kemény csatát látunk szombaton?

David Beckham csapatkapitány hangsúlyozza, hogy az angol játékosok szeretik a lendületes játékot és a belemenésektől nem riadnak vissza, de csontzenét nem akar hallani - jelentette az InfoRádió londoni tudósítója.

Angliát nem a bosszú hajtja, azért, mert két éve, a foci Európa-bajnokságon a portugálok a negyeddöntőben kiverték a szigetországiakat, hanem a nagy akarás a továbbjutásért.

Beckham és a hőség

Beckham hosszú pályafutása során megtanulta, hogyan kerülje ki a felé irányuló alattomos rúgásokat, a buktatásokat, a mezrángatásokat, titkos ökölcsapásokat.

Az ő nagy ellensége a hőség. Legutóbb is teljesen dehidrálódott, annak ellenére, hogy nem futott túl sokat, hiszen ő a hajszálpontos beadások, a szabadrúgások és a szögletrúgások no meg a csatavezérlés mestere. Főként ezért tartják.

Sokan szeretnék azonban, ha szombaton egy lendületesebb csatár játszana helyette. Amennyiben Portugália ellen energikusabb teljesítményt kell nyújtania, esetleg ismét elfogja a rosszullét és - mint legutóbb - megint odarókázik a pálya zöld gyepére.

Rooney és a csodakenőcs

Aki mellett sokat szaladgálhat, az Figo. Tőle tart az angol csapat. Mivel Deco büntetés alatt áll, Figo lesz a portugálok ásza. Tudja ezt jól Beckham is, hiszen együtt rúgták a bőrt a Real Madridban.

Szóval, kemény, de durvulástól mentes összecsapásra számíthatunk szombaton Anglia és Portugália között. A 31 éves Beckham mellett a húsz éves Rooney is nagyon készül.

Lábtörése meggyógyult, mint mondja angol nénikéktől postán mindenféle házilag kotyvasztott csodakenőcsöket kapott, de egyiket se használta, csak nagyon akarta, hogy a csontocska összeforrjon.

Akarni kell, - mondja - s akkor csodák is történhetnek. Kérdés, mi lesz szombaton az angolok nagy akarásának a vége.