Az égő házból csak a tévét mentette ki, hogy nézhesse a foci vébét

Infostart
2006. június 30. 09:18
Egy pekingi focirajongó nem hagyta, hogy megzavarja kedvenc sportja élvezetében az, hogy kigyulladt a háza. Míg a felesége a gyereket mentette, a férfi a tévével rohant ki az égő épületből, majd nekiállt a környéken konnektort keresni, nehogy lemaradjon a francia-spanyol meccsről.

Kínában, ahol a 6 órás időeltolódás miatt meglehetősen barátságtalan időpontban közvetítik a világbajnokság meccseit, sok szurkolónak szokatlan módszerekhez "kellett" folyamodnia a vébé zavartalan élvezete érdekében.

Felmondott a munkahelyén, hogy nézhesse a meccseket


A kínai állami hírügynökség jelentése szerint egy 23 éves férfi például egyszerűen felmondott pekingi munkahelyén, hogy szülővárosába hazautazva teljes nyugalomban nézhesse a világbajnokság meccseit.

Az informatikus fiatalember főnöke még fizetésemelést is ígért neki, ha marad, de a férfi visszautasította az ajánlatot mondván: a vébé fontosabb, mint a munkája.

Nem tett feljelentést, nehogy lekésse a meccset

Egy napilap szerint a helyi rendőrség kénytelen volt elengedni egy mobiltelefon-tolvajt, miután áldozata nem volt hajlandó feljelentést tenni ellene, attól tartva, hogy a hosszas rendőrségi adminisztráció miatt lekési az egyik meccs kezdetét.

Feleségek: van aki jól járt, van aki nem

Bár a focit sok nő nem kedveli, van akinek jól jött a vébé. A kínai hírügynökség szerint egy nő például szerződésben rögzítette férjével, hogy az éjszaka adott meccsek nézéséért cserébe egy teljes hónapig mentesíti nejét a házimunka alól.

Van azonban, aki rosszul járt: egy kínai feleség például a hálószobába zárva végezte, amikor kikapcsolta a tévét, mert felébredt az Argentína-Elefántcsontpart meccs hangjaira. Férje ezután a hálószobából jövő kiabálás ellenére végignézte a meccset.