11-esekkel jutottak tovább a németek

Infostart
2006. június 30. 19:41
Elsőként Németország jutott be a 18. labdarúgó-világbajnokság elődöntőjébe, mivel a nyolc között 1-1-es döntetlen után 11-esekkel 4:2-re győzött Argentína ellen Berlinben.

70 ezer fanatikus német szurkoló előtt kezdődhetett meg a negyeddöntő első mérkőzése, amelynek első félideje nagy argentin mezőnyfölényt hozott igazi helyzetek nélkül.

A dél-amerikai gárda játékosai több mint kétszerannyit birtokolták a labdát, mint Jürgen Klinsmann szövetségi kapitány tanítványai.

Tevezék a középpályán elegáns labdaszerzésekkel hívták fel magukra a figyelmet, de a 16-osnál tovább ritkán jutottak, Lehmann képességeit egyáltalán nem tették próbára.

A második félidő elején Ayala megszerezte első (megadott) gólját a németországi vébén. A nem túl magas középhátvéd Riquelme szöglete után remek mozdulattal fejelt a kapuba.

A németek a gól után - a hazai szurkolók némi megkönnyebbülésére - magukhoz tértek, az első félidei passzív játékukat feledtetve egyre nagyobb nyomást gyakoroltak az argentinok kapujára, különösen azután, hogy sérülés miatt le kellett cserélni az első számú kapus Abbondanzierit.

A helyére beállított Leo Franco tíz percig bírta, de Klose fejesgóljáról egyáltlán nem ő tehetett: Ballack beadása után Borowski csúsztott a házi gólrekorder csatár elé, aki fejjel megszerezte pályafutása 10. világbajnoki találatát.


Klose előrevetődve egyenlített

Fejjel lényegesen veszélyesebbek voltak a játékosok, mint lábbal: nem sokkal a rendes játékidő vége előtt Lehmann hárított bravúrral Lucho Gonzalez bólintása után.

A kétszer 15 perces hosszabbítást a németek kezdték nagyobb lendülettel, de nem sikerült nagyobb helyzetet kialakítaniuk.

A 116. percben Coloccini távolról lőtt, a labda pedig a felső léc telejéről vágódott ki. Lehmann figyelt, ám még így is ez volt a legnagyobb lehetőség ebben a ráadás 30 perce alatt.

A 11-espárbaj magabiztos lövésekkel kezdődött: Neville, Cruz, Ballack simán értékesítette a büntetőt, Ayala viszont hibázott (2:1).

Podolski, Maxi Rodriguez, Boroswki sikeres 11-ese után Cambiasso lövését is hárította Lehmann (4:2), így az argentin válogatott utazhat haza.

A németek felhőtlenül örülhettek, több argentin játékos viszont elveszítette a fejét, így a FIFA fegyelmi bizottságának is adtak munkát.

A mérkőzést az argentin kispadon töltő Cufre piros lapot kapott a lökdösődésben való részvételért.