Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Szex, hazugságok és álsejkek

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Hatszáz millió forintos szerződés aláírása előtt áll Sven Göran Eriksson. Az angol válogatott szövetségi kapitánya ugyanis szívesen megírná önéletrajzát. A világbajnokság után távozó szakvezető menedzsere is megerősítette, hogy jelenleg a különböző kiadókat versenyeztetik a jogokért.

Az angol válogatott szövetségi kapitánya - függetlenül a Portugália elleni negyeddöntő eredményétől - szinte biztos, hogy sikeresen zárja a németországi labdarúgó-világbajnokságot. Sven Göran Eriksson ugyanis úgy döntött: megírja önéletrajzát, márpedig az angol kiadók alighanem komoly versenyt vívnak majd a publikálás jogáért.

Ebben bízik a svéd szakember és menedzsere is, akik jelenleg a könyvkiadók között "versenyeztetik" a leendő művet. sajtóinformációk szerint a jogokért mintegy 1,5 millió fontot (600 millió forintot) remél a kapitány.

Sven Göran Eriksson annyit mindenesetre már megígért, hogy az önéletrajzban szó esik majd a rendkívül nagy botrányt kiváltott félrelépéseiről, a Manchester United menedzserével, Sir Alex Fergusonnal folytatott vitáiról és a nagy botrányt kavart "álsejk-ügyről", amelynek része volt angliai karrierje végében.

Eriksson hivatalosan július 10.-én köszön le a szövetségi kapitányi posztról és szakemberek szerint ennél jobb időt nem is választhatna önéletrajza megírására.

Más kérdés, hogy nem feltétlenül a legjobb időpontot választotta tervei bejelentésére, hiszen Angliában Glenn Hoddle akkori szövetségi kapitány 1998-as, nagy botrányt kavart világbajnoki naplója óta a szövetség és a válogatott játékosok is némi fenntartással kezelik az ilyen publikációkat.

Két nappal a portugálok elleni világbajnoki negyeddöntő előtt nagy kérdés, hogy mennyire zavarja meg a játékosokat viselt dolgaik esetleges kiteregetése.