eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Szex, hazugságok és álsejkek

Hatszáz millió forintos szerződés aláírása előtt áll Sven Göran Eriksson. Az angol válogatott szövetségi kapitánya ugyanis szívesen megírná önéletrajzát. A világbajnokság után távozó szakvezető menedzsere is megerősítette, hogy jelenleg a különböző kiadókat versenyeztetik a jogokért.

Az angol válogatott szövetségi kapitánya - függetlenül a Portugália elleni negyeddöntő eredményétől - szinte biztos, hogy sikeresen zárja a németországi labdarúgó-világbajnokságot. Sven Göran Eriksson ugyanis úgy döntött: megírja önéletrajzát, márpedig az angol kiadók alighanem komoly versenyt vívnak majd a publikálás jogáért.

Ebben bízik a svéd szakember és menedzsere is, akik jelenleg a könyvkiadók között "versenyeztetik" a leendő művet. sajtóinformációk szerint a jogokért mintegy 1,5 millió fontot (600 millió forintot) remél a kapitány.

Sven Göran Eriksson annyit mindenesetre már megígért, hogy az önéletrajzban szó esik majd a rendkívül nagy botrányt kiváltott félrelépéseiről, a Manchester United menedzserével, Sir Alex Fergusonnal folytatott vitáiról és a nagy botrányt kavart "álsejk-ügyről", amelynek része volt angliai karrierje végében.

Eriksson hivatalosan július 10.-én köszön le a szövetségi kapitányi posztról és szakemberek szerint ennél jobb időt nem is választhatna önéletrajza megírására.

Más kérdés, hogy nem feltétlenül a legjobb időpontot választotta tervei bejelentésére, hiszen Angliában Glenn Hoddle akkori szövetségi kapitány 1998-as, nagy botrányt kavart világbajnoki naplója óta a szövetség és a válogatott játékosok is némi fenntartással kezelik az ilyen publikációkat.

Két nappal a portugálok elleni világbajnoki negyeddöntő előtt nagy kérdés, hogy mennyire zavarja meg a játékosokat viselt dolgaik esetleges kiteregetése.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×