eur:
393.85
usd:
367.92
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk

Vébédöntő a nyolc között

Megismétlődik az 1998-as világbajnoki döntő a német tornán, miután kedden Brazília és Franciaország is továbbjutott a legjobb nyolc közé. A brazilok könnyedén, 3-0-ra verték Ghánát, míg a franciák hosszú évek óta legjobb játékukat produkálva a mérkőzés végén lőtt gólokkal Spanyolországot ejtették ki.

A nap első nyolcaddöntőjén Brazília az utolsó állva maradt afrikai csapattal, Ghánával találkozott. A dél-amerikaiak nem akarták túl sokáig bizonytalanságban tartani az értük szurkolókat, hiszen Ronaldo révén már a mérkőzés elején megszerezték a vezetést.

 

 

A súlya miatt sokat kritizált brazil csatár ezzel a világbajnokságok történetének legeredményesebb játékosa lett.

A ghánaiak mindent megtettek az egyenlítés érdekében, ám a befejezéssel problémáik voltak. Adriano viszont még a szünet előtt eldöntötte a továbbjutás kérdését.

A második játékrészben Brazília láthatóan tartalékolt a következő mérkőzésre, ráadásul a bíró kiállította az egyik afrikai játékost is.

A meccs végén az emberelőnyben játszó brazilok már minden helyzetüket elszórakozták - egy kivételével. A középpályáról kilépő Zé Roberto elvitte a labdát Kingston kapus mellett, és beállította a 3-0-ás végeredményt.

 

Hosszú évek után jól játszottak a franciák 


Kedd este aztán kiderült, hogy megismétlődik az 1998-as francia-brazil világbajnoki döntő, ugyanis a franciák az átlagosnál jobb mérkőzésen a hajrában szerzett gólokkal 3-1-re verték Spanyolországot és továbbjutottak.

<

Zidane egyelőre megtarthatja a labdát (fotó: fifaworldcup.com)

A gallok világbajnokságon legutóbb talán 1998-ban játszottak olyan jól, mint a kedd esti nyolcaddöntőn. Pedig a mérkőzés nem úgy indult, hogy a végén a franciák örülhetnek, hiszen a 28. percben a spanyolok David Villa révén megszerezték a vezetést. A franciák azonban Frank Ribery révén még a szünet előtt egyenlítettek.

A második félidőben kevéssé alakult ki folyamatos játék, és egyre többen gondoltak egy esetleges hosszabbításra, amikor Zinedine Zidane szabadrúgását Vieira fejelte kapura, a labda megpattant Sergio Ramoson és Iker Casillas már nem tudott menteni.

Spanyolország mindent megtett az egyenlítés érdekében, ám a világbajnokság után búcsúzó Zidane elcsípte Cesc Fabregas rossz passzát és bebiztosította a francia győzelmet.

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×