Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Az Újpest visszavág

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Az Újpest szerdán fellebbezést nyújtott be a Magyar Labdarúgó Szövetség versenybizottságának első fokú határozata ellen, amelynek értelmében a klub nem szerepelhet az NB I következő idényében, mert nem fizette vissza a reorganizációs keretből felvett 136 millió forintos hiteltartozását.

Dányi Szilárd ügyvezető igazgató a klub honlapjának úgy nyilatkozott, az Újpest a versenykiírás minden pontjának megfelelt, ráadásul abban ne is szerepel a kérdéses tartozás rendezésének kötelezettsége.


'Az Újpest FC álláspontja szerint a klub a 2006/2007-es NB I-es versenykiírás minden pontjának megfelel. A Profi Liga Kft-vel kapcsolatos jogviszony egyoldalú kötelezettségként történő rendezése ugyanis - általunk nem ismert okból - nem került bele a versenykiírásba, ezért az nem is szabható meg indulási feltételként.

 

A Profi Liga Kft. nem tagszervezete a Magyar Labdarúgó Szövetségnek, ezért az MLSZ egyetlen egy szervének - így az elnökségnek - sem áll jogában, hogy egy egyébként bizonyítottan vitatott követelés megfizetésére kötelezze az Újpest FC-t anélkül, hogy a vitatottság jogszerűségében az ügyben eljárásra jogosult egyetlen szervezet, a Fővárosi Bíróság nem hozna döntést.

 

A jogállamiságot és a Magyar Köztársaság alkotmányát is sérti, ha egy szervezet, amelynek a jogvita rendezésére nincsen semmilyen felhatalmazása, abban egyoldalúan állást foglal és egyoldalú kötelezettségeket ír elő.

 

Természetesen amennyiben álláspontunkat az MLSZ fellebbviteli bizottsága nem fogadja el, kénytelenek leszünk a minket esetlegesen érő jogsértés megállapítására és a minket esetlegesen érő kár megtérítésére polgári peres eljárást indítani az MLSZ ellen.

 

Nem célunk azonban az Eb-pályázat sikerességét is befolyásoló botrány kirobbantása a magyar labdarúgásban, ezért még mindig hiszünk abban, hogy a helyzet tárgyalás útján megoldható, de amennyiben megkísérelnek minket sportszakmailag és gazdaságilag jogellenesen ellehetetleníteni, nem marad más választásunk csak az, hogy minden törvényes eszközt megragadjunk igazunk bizonyítására" - áll a közleményben.


Az MLSZ versenybizottsága június 19-én első fokon az Újpest mellett, a Ferencváros, a Honvéd, a Diósgyőr, a Sopron és a Fehérvár nevezését nem fogadta el. A szövetség elnöksége április 20-i ülésén döntött arról, hogy a következő szezonban csak azok a csapatok szerepelhetnek az élvonalban, melyek június 15-ig visszafizetik az úgynevezett reorganizációs hitelt.