eur:
393.76
usd:
365.11
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Az Újpest visszavág

Az Újpest szerdán fellebbezést nyújtott be a Magyar Labdarúgó Szövetség versenybizottságának első fokú határozata ellen, amelynek értelmében a klub nem szerepelhet az NB I következő idényében, mert nem fizette vissza a reorganizációs keretből felvett 136 millió forintos hiteltartozását.

Dányi Szilárd ügyvezető igazgató a klub honlapjának úgy nyilatkozott, az Újpest a versenykiírás minden pontjának megfelelt, ráadásul abban ne is szerepel a kérdéses tartozás rendezésének kötelezettsége.


'Az Újpest FC álláspontja szerint a klub a 2006/2007-es NB I-es versenykiírás minden pontjának megfelel. A Profi Liga Kft-vel kapcsolatos jogviszony egyoldalú kötelezettségként történő rendezése ugyanis - általunk nem ismert okból - nem került bele a versenykiírásba, ezért az nem is szabható meg indulási feltételként.

 

A Profi Liga Kft. nem tagszervezete a Magyar Labdarúgó Szövetségnek, ezért az MLSZ egyetlen egy szervének - így az elnökségnek - sem áll jogában, hogy egy egyébként bizonyítottan vitatott követelés megfizetésére kötelezze az Újpest FC-t anélkül, hogy a vitatottság jogszerűségében az ügyben eljárásra jogosult egyetlen szervezet, a Fővárosi Bíróság nem hozna döntést.

 

A jogállamiságot és a Magyar Köztársaság alkotmányát is sérti, ha egy szervezet, amelynek a jogvita rendezésére nincsen semmilyen felhatalmazása, abban egyoldalúan állást foglal és egyoldalú kötelezettségeket ír elő.

 

Természetesen amennyiben álláspontunkat az MLSZ fellebbviteli bizottsága nem fogadja el, kénytelenek leszünk a minket esetlegesen érő jogsértés megállapítására és a minket esetlegesen érő kár megtérítésére polgári peres eljárást indítani az MLSZ ellen.

 

Nem célunk azonban az Eb-pályázat sikerességét is befolyásoló botrány kirobbantása a magyar labdarúgásban, ezért még mindig hiszünk abban, hogy a helyzet tárgyalás útján megoldható, de amennyiben megkísérelnek minket sportszakmailag és gazdaságilag jogellenesen ellehetetleníteni, nem marad más választásunk csak az, hogy minden törvényes eszközt megragadjunk igazunk bizonyítására" - áll a közleményben.


Az MLSZ versenybizottsága június 19-én első fokon az Újpest mellett, a Ferencváros, a Honvéd, a Diósgyőr, a Sopron és a Fehérvár nevezését nem fogadta el. A szövetség elnöksége április 20-i ülésén döntött arról, hogy a következő szezonban csak azok a csapatok szerepelhetnek az élvonalban, melyek június 15-ig visszafizetik az úgynevezett reorganizációs hitelt.

Címlapról ajánljuk
Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

A jelenlegi világranglista-helyezések alapján több mint húsz sportágban lehetnek érdekeltek a magyarok a nyári ötkarikás játékokon – mondta az InfoRádióban a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára. Fábián László beszélt a hazai rendezésű kvalifikációs versenyek, köztük az április 25-én kezdődő szegedi evezős Európa-bajnokság jelentőségéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, csúcsfegyvereket kaphat Kijev – Háborús híreink pénteken

A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, csúcsfegyvereket kaphat Kijev – Háborús híreink pénteken

Oroszország kész garantálni a folyamat többi résztvevőjének jogos biztonsági érdekeit az ukrajnai konfliktus békés rendezése esetén, ha maga is ugyanilyen garanciákat kap - jelentette ki Szergej Lavrov orosz külügyminiszter az Izvesztyija című lapban pénteken közölt interjúban. Az Egyesült Államok korábban ellenállt Ukrajna kérésének a nagy hatótávolságú ATACMS rakéták szállítására. Az elmúlt időszak eseményei következtében Washington újraértékelheti álláspontját - számolt be a Defense One. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×