Robinho megsérült

InfoRádió / MTI
2006. június 26. 13:56
Combsérülés miatt nem lehet ott a Ghána elleni világbajnoki nyolcaddöntőben Robinho, a brazil labdarúgó-válogatott futballistája. a brazil szövetség hivatalos tájékoztatása szerint Robinho a következő néhány napban fizikoterápiára jár majd. A Real Madrid fiatal támadója helyén minden bizonnyal Adriano kezd majd a keddi találkozón.

Kedden a címvédő brazil válogatott a csoportkörből egyedüli afrikai csapatként továbbjutott ghánai együttessel találkozik a németországi labdarúgó-világbajnokság nyolcaddöntőjében.
/>
/>

Az esélyek mellett a statisztika is egyértelműen dél-amerikai sikert jósol, hiszen a brazilok világbajnoki mérlege százszázalékos az afrikai csapatok ellen, ráadásul az ötszörös világbajnok ezeken a találkozókon még gólt sem kapott: 1974-ben Zaire ellen 3-0-ra, 1986-ban Algéria ellen 1-0-ra, 1994-ben Kamerun ellen 3-0-ra, 1998-ban pedig Marokkó ellen szintén 3-0-ra győzött a selecao.
/>
/>"Azzal, hogy Brazília ellen játszhatunk a világbajnokságon, egy álom vált valóra. Nem mondhatom, hogy győzni fogunk, de megpróbáljuk a lehető legjobb formánkat hozni. Úgy gondolom, mi most egész Afrikát képviseljük" - nyilatkozta Derek Boateng, a ghánaiak középpályása.
/>
/>Szakértők szerint a braziloknak fel kell készülniük arra, hogy a ghánaiak nem riadnak majd vissza a durva szabálytalanságoktól sem. Az afrikai gárda egyelőre a vb egyik legsportszerűtlenebb csapata, hiszen például az amerikaiak elleni 2-1-re megnyert találkozón 32-szer, míg az olaszok és a csehek ellen egyaránt 22 alkalommal szabálytalankodtak a játékosok.
/>
/>"Nagyon fontos, hogy a játékvezető kézben tartsa a mérkőzést, mert ha ez nem sikerül neki, az a játék rovására megy" - mondta Carlos Alberto Parreira, brazil szövetségi kapitány, aki a hatvanas évek elején éppen Ghánában kezdte edzői pályafutását, miután az ország a brazil egyetemekről kapott "kölcsön" néhány szakembert.
/>
/>"Akkoriban még minden más volt, hiszen teljesen amatőr szinten foglalkoztak a labdarúgással. Emlékszem, előfordult, hogy katonai bázisokon tréningeztünk" - tette hozzá a szakember.