Inforádió

Meghallgatom Élő adás

A portugálok a döntőről álmodnak

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Szombaton mindenképpen játszani akar az angolok elleni világbajnoki negyeddöntőben Cristiano Ronaldo, a portugálok fiatal labdarúgója, aki a legjobb nyolcba jutásért rendezett vasárnapi összecsapáson sérült meg.

"Remélem nem túl súlyos a dolog, de majd az orvosok döntenek. Nagyon jól kezdtem a mérkőzést, de két komoly rúgást kaptam. Negyedórát még megpróbáltam játszani, de egyre jobban fájt a combom" - mondta a Manchester United középpályása, akit Khalid Boulahrouz kíméletlen belépője után kellett hosszú percekig ápolni.
/>/>
/>/>"Ilyen a futball, már megszoktam. Nekem az a dolgom, hogy segítsem a csapattársaim, ahogyan csak tudom. Gratulálok a srácoknak, fantasztikus estét szereztek nekem" - folytatta Ronaldo.
/>/>

Henrique Jones, a portugál együttes orvosa úgy vélekedett, Ronaldónak nyolcvan százalékos esélye van arra, hogy szombaton pályára lépjen. "Naponta két kezelést kap, hogy a vérömleny felszívódjon" - fogalmazott Jones. "Ha minden jól alakul, akkor szerdán könnyített edzést végezhet, csütörtökön pedig már a többiekkel edzhet.

/>/>

Luis Figo, a portugál labdarúgó-válogatott csapatkapitánya már a fináléról álmodik: "Nagyon nehéz mérkőzés volt. Az első félidőben fantasztikusan játszottunk, a másodikban pedig rengeteget dolgoztunk és szenvedtünk a sikerért, de megmutattuk, milyen tartása van együttesünknek. Nagyszerű csapatunk van és a döntőről álmodunk" .
/>/>
/>/>Az Internazionale középpályása nem kívánt a játékvezetővel foglalkozni, csak annyit mondott, az ellene szabálytalankodó, őt könyökkel megütő Khalid Bouhlarouz kiállítása jogos volt.