"Nagyon kellett a bíróbaki"

Infostart
2006. június 25. 15:20
Az InfoRádió tudósítója a remek erőnléti felkészülésben látja a német siker titkát. Az is Jürgen Klinsmann szövetségi kapitányt dicséri, hogy a taktikának is köszönhetően Ballackék rendre hamar megszerzik a vezetést. A nyolcaddöntő hőse, Podolski szombaton a svédek ellen bő tíz perc alatt jutott két gólig.

Dénes Tamás megjegyezte, hogy az igazi erőpróba az Argentína elleni meccs lesz, ahol a dél-amerikai csapat sikerére számít.

 

A vasárnapi első meccsen Anglia és Ecuador küzd meg a negyeddöntőbe jutásért. Az InfoRádió tudósítója szerint az angol válogatott kevés könnyebb ellenfelet képzelhetne el magának a nyolcaddöntő mezőnyéből, így számára szinte elképzelhetetlen Beckhamék mostani búcsúja. Owen sérülése miatt most már biztos a Rooney-Crouch csatárkettős szereplése.

 

Dénes Tamás arról is beszélt, hogy az angolok szégyellik magukat a hazaküldött Graham Poll játékvezető miatt. A brit bíró három sárga lap után mutatta csak fel a pirosat az egyik horvát játékosnak az ausztrálok elleni csoportmeccsen.

 

A FIFA egy másik hibáért viszont hálás lehet a rutinos játékvezetőnek, hiszen a 2-2-es végeredményt beállító Kewell lesről talált a kapuba. Ha az ausztrálok kikapnak, akkor higgadt búcsú helyett megóvták volna a meccset Poll műhibája miatt, az esetleges újrajátszás pedig szinte kezelhetetlen következményekkel járt volna - tette hozzá az InfoRádió kiküldött tudósítója.

 

Dénes Tamás arról is beszélt, hogy a sérült Nesta nélkül pályára lépő olaszok tartanak az ausztráloktól. A két csapat hétfőn csap össze a negyeddöntőbe kerülésért.