Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Elégedett a játékvezetői bizottság

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) játékvezetői bizottsága elégedett a bírók eddigi teljesítményével a németországi világbajnokságon.

A játékvezetői bizottság szóvivője közölte: a játékvezetők egységes szemlélet szerint fújják a sípot, nincs különbség a más földrészekről érkezett bírók felfogása között és a korábbi tornákhoz képest ez óriási eredmény. Andreas Werz hozzátette: szerdán döntenek arról, hogy az eddig közreműködő 21 játékvezetői hármas közül melyik nyolc kap megbízást a hátralévő találkozókon.

Az eddigi egyetlen óriási hibával, az angol Graham Poll tévedésével összefüggésben a FIFA közleményt adott ki, mely szerint a 26 éve bíráskodással foglalkozó játékvezető borzasztóan bánja hibáját.

Poll a horvát-ausztrál találkozón kétszer sárga lappal büntette Josip Simunicot, mégsem állította ki a horvát védőt, csak a harmadik figyelmeztetés után kapott pirosat a futballista. A játékvezető írásos nyilatkozatában a hibát azzal indokolta, hogy az első sárga lapot tévedésből a horvát helyett az ausztrál 3-as számú játékos nevéhez, Craig Moore-hoz írta be.

"Ezt a tévedést leszámítva, eddig ezen a vb-n láthatjuk a legjobb bíráskodást" - jelentette ki Angel Maria Villar Llona, a FIFA játékvezetői bizottságának elnöke. "Több a piros és sárga lap, mint a korábbi vb-ken, de ennek köszönhetően sportszerűbbek a meccsek, a futballisták jobban figyelnek a viselkedésükre, mert tudják, minden sportszerűtlenséget megtorolnak a bírók.

Természetesen voltak tévedések is, de ezek mindig lesznek és minél tökéletesebbek a televíziós felvételek, annál több hibára derül fény. Ez azonban hozzátartozik a játékhoz, ezzel együtt kell élni. Mi a játékvezetőket elsősorban az alapján értékeljük, hogy mennyire követik a FIFA iránymutatásait és ezen a téren nincs okunk panaszra."