Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Eredményesen túlórázott Argentína

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Argentína lesz a házigazdák ellenfele a németországi labdarúgó-világbajnokság pénteki negyeddöntőjében, miután a latin-amerikai rangadón, hosszabbítás után 2-1-re nyertek Mexikó ellen.

Remekül indult a mérkőzés, hiszen már az 5. percben gólt láthattak a nézők. A világ egyik legjobb védekező játékosának tartott, idén a Barcelonával BL-győzelmet is szerzett Marquez bombázott a hálóba.
/>/>/>
/>/>/>

Négy perccel később egyenlített Argentína! Egy szögletet követően Crespo ugrott fel fejelni, de hogy róla, vagy a menteni igyekvő Borgettiről vágódott a labda a hálóba, azt még a világsajtó sem tudta eldönteni. A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) Crespónak adta a hivatalosan a találatot, a hazai és a nemzetközi szaksajtó, inkább öngólként regisztrálta azt.

 


/>/>/>A gyors ütésváltást követően biztonsági játékra rendezkedtek be a csapatok. Argentína veszélyesebben, Mexikó többet támadott.
/>/>/>

/>/>/>

/>/>/>
/>/>/>Maxi Rodriguez lövése után Sanchez kapus tehetetlen volt

A második félidő sokkal unalmasabbra sikeredett, ami elsősorban annak tudható be, hogy a csapatok inkább a "nem veszíteni"-elv jegyében folytatták a mérkőzést, és nem megnyerni akarták azt. Mindkét oldalon voltak helyzetek, a legnagyobbat Saviola hagyta ki, amikor Riquelme zseniális indítása után a kapusba vágta a labdát. A félidő végén mindkét kapitány kihasználta cseréit, ami jelezte: a felek már az egyenes kieséses szakasz első hosszabbítására "gyúrnak".
/>/>/>
/>/>/>Az erőgyűjtés Argentínának sikerült jobban, hiszen még 10 perc sem telt el a rájátszásból, amikor Maxi Rodrigez fantasztikus gólt rúgott. Az argentin játékos a 16-os jobb oldali sarkánál mellre vette Sorin 30 méteres keresztlabdáját, majd egyből ballal a hosszú felső sarokba bombázta azt. A lefelé csapódó labdánál Sanchez kapusnak esélye sem volt a hárításra.
/>/>/>
/>/>/>A hosszabbítás hátralévő részében Mexikó mindent megtett az egyenlítésért, de a kék-fehérek ügyesen és eredményesen ráültek az eredményre.
/>/>/>
/>/>/>Argentína és Mexikó eddig 23-szor találkozott egymással. Ezek közül a gauchók 11-szer nyertek és 8 döntetlen született. A statisztika ezúttal aem tévedett: Argentína végül nyert, igaz hosszabbítás után. José Nestor Pekerman csapata készülhet a pénteki Németország elleni berlini negyeddöntőre, Mexikó pedig utazhat haza.