Inforádió

Meghallgatom Élő adás

A Bozsik-csapatnak mégis Törökországban kell játszania!

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) fellebbviteli bizottsága mérsékelte a törökök büntetését, amelyet a novemberi, Svájc elleni vébé-pótselejtezőn kitört botrány miatt szabott ki. Így a magyarok elleni Eb-selejtező már Törökországban lesz.

A török válogatottnak hat helyett három mérkőzést kell semleges pályán és zárt kapuk mögött lejátszani. A találkozókat az európai szövetség (UEFA) égisze alá tartozó ország(ok)ban és minimum 500 km-re a török határtól kell megrendezni.

Ha azonban ezen a három tétmérkőzésen, vagy az azt következő három találkozón rendbontás lesz, akkor az eredeti büntetés lép életbe.

Törökország 2007. szeptember 11-én vagy 12-én fogadja Magyarországot - ez lesz negyedik "hazai" Eb-selejtezője -, ezt a mérkőzést már valóban hazai pályán rendezheti.

A FIFA szintén csökkentette a verekedésben részt vett két játékos, a török Emre és a svájci Benjamin Huggel büntetését, így hat helyett csak négy mérkőzést kell kihagyniuk. A fellebbviteli bizottság ugyanakkor a pénzbüntetéseket jóváhagyta, így a török szövetségnek 135 ezer, a két futballistának pedig fejenként 9800 eurót kell fizetnie.

A magyar válogatottal azonos Eb-selejtezőcsoportba került törököknek a november 16-i, Svájc elleni isztambuli vébé-pótselejtező lefújása után történtek miatt kell bűnhődniük.

A játékoskijáróban a két együttes futballistái összeverekedtek egymással, a vendégek bántalmazásába a helyi biztonsági erők is beszálltak. Svájc a pályán 4:4-es összesítéssel, idegenben lőtt több góllal bizonyult jobbnak.