A focivébé álomcsapata - csoportkör

Infostart
2006. június 24. 08:02
Figo, Emerson, Terry, Ronaldinho, Messi: ők azok a sztárok, akik jó játékuk ellenére sem kerültek be a csoportkör álomcsapatába az InfoRádió sportrovatának értékelése szerint. Szombattól az egyenes kieséses szakasszal folytatódik a németországi labdarúgó-világbajnokság.

Az álomcsapat összeállítása a következő: Buffon - Miguel, Cannavaro, Juan, Lahm - Beckham, Vieira, Riquelme, Kaká - Torres, Klose.

 

Gianluigi Buffon (olasz):

kivédte a csehek "szemét", egyetlen ellenfél sem tudott gólt rúgni a Juventus kapusának. Igaz, Cristian Zaccardo az amerikaiak elleni meccsen mattolta őt, de a hátvéd góljáról Buffon nem tehetett.

 

Miguel Monteiro (portugál): a portugál védelem oszlopos tagja, az együttes eddig mindössze egy gólt kapott. A jobb oldali védő remekül cselez, és játéka igen magabiztos.

 

Fabio Cannavaro (olasz): a rutinos középhátvédet a Juventus bundabotránya sem zavarta meg, kitűnően irányította az olasz védelmet. Vezéregyénisége az E csoport első helyezettjének.

 

Juan (brazil): technikás, pontosan, megbízhatóan játszik, jól fogja össze csapata védelmét, amely mindössze egy gólt kapott eddig.

 

Philipp Lahm (német): a hazai rendezésű világbajnokság egyik legnagyobb sztárja. Messze kiemelkedik a németek védelméből, ráadásul rendkívül hatékonyan segíti a támadásokat, Costa Rica ellen pedig bombagólt szerzett.

 

David Beckham (angol): a gyengébben sikerült portugáliai Európa-bajnokság után újra az igazi arcát mutatja. Szinte minden beadása és pontrúgása hajszálpontos, így könnyen gólveszélyt teremt az aktuális ellenfél kapuja előtt. Hogy hány gólpasszt ad, az szinte mindig a csatárokon múlik.


Patrick Vieira (francia): hosszú évek óta a világ egyik legjobb védekező középpályása, aki korábbi durvaságait is levetkőzte,. Ráadásul remekül fejel: a dél-koreaiak ellen a gólvonalon túlra is jutott a labda, de a bíró ezt másképp látta. Togo ellen nemcsak hatékony szűrő volt, hanem góllal és gólpasszal segítette csapatát a sikerhez.

 

Juan Roman Riquelme (argentin): zseniálisan osztogatott a szerb-montenegróiak ellen, a világ egyik legjobb irányítója. Ha hasonlóan jól mozgatja csapatát az egyenes kieséses szakaszban, akkor a döntőbe jutás sem lesz meglepő Argentínától.

 

Kaká (brazil): mesteri góllal mutatkozott be a vébén, és a horvátok ellen 1-0-ra megnyert meccs óta is remekül játszik. Ezzel nem mellékesen tehermentesíti a brazil csapat másik zsenijét, Ronaldinhót.

 

Fernando Torres (spanyol): egyszerűen megállíthatatlan, eddig a világbajnokság egyik legjobbja. A csoportkörben három gólt szerzett, de valószínűleg nem itt áll meg.

 

Miroslav Klose (német): négy találatával vezeti a góllövőlistát. Születésnapján kettőt szerzett Costa Rica ellen, majd duplázott Ecuador ellen is.

 

Az alkalmi 11 élére Guus Hiddinket, az ausztrálok mesterét nevezte ki az InfoRádió sportrovata. A holland mester - a horvátokat és a japánokat megelőzve - a 16 közé vezette csapatát. Az ázsiai gárda ellen a csoportkör első fordulójában Hiddink mesteri cseréinek köszönhetően fordított Japán ellen.