eur:
393.81
usd:
367.68
bux:
0
2024. április 25. csütörtök Márk

A kelet-európai csapatok fekete napján Ronaldo történelmet írt

A kelet-európai csapatok újabb fekete napját hozta a németországi labdarúgó-világbajnokság, hiszen a cseh és a horvát válogatott is búcsúzott a további küzdelmektől. Ronaldo két gólt rúgott Japánnak és a német Gerd Müllerrel holtversenyben minden idők legeredményesebb világbajnoki gólszerzője.

Búcsúzó cseh generáció

 

Az E-csoportban Olaszország 2-0-ra győzött a mérkőzés második félidejében emberhátrányban futballozó csehek ellen és megnyerte a csoportot.

Pedig nem kezdődött jól a meccs az olaszok számára: Nedvedék jóval veszélyesebben játszottak, ráadásul a 17. percben le kellett cserélni Nestát, az itáliaiak középhátvédjét.

Alig tíz perccel később a cserehátvéd, Materazzi mesteri fejessel megszerezte a vezetést, a szünet előtt pedig emberelőnybe került az olasz csapat, Polák kapott piros lapot második sárgája után.

A második félidőben óriási fölényben játszottak Tottiék, a csehek egészen a hajráig megúszták, de Filippo Inzaghi sokadik helyzetét kihasználta, és ezzel beállította a 2-0-ás végeredményt.

 

Ghána az első továbbjutó afrikai csapat

 

A második helyet Ghána szerezte meg, az afrikai csapat szerzett vezetést az első félidő közepén, de az Egyesült Államok a félidő hajrájában egyenlíteni tudott. A 2-1-es végeredmény még az első félidőben kialakult, miután Appiah büntetőből volt eredményes.

Ghána első afrikai csapatként biztosította helyét a legjobb 16 között, ahol Brazíliával találkozik, de még Tunéziának is van esélye kiharcolni a nyolcaddöntőbe kerülést.

 

 

Brazil parádé, Ronaldo történelmet írt


A brazilok - többek között az eddig rengeteget kritizált Ronaldo két góljával - 4-1-re verték az első félidőben még vezető Japánt. A brazilok némiképp felforgatott csapattal léptek pályára, hiszen a kezdőből kimaradt Cafú és Roberto Carlos, valamint a csatár Adriano is.

A mérkőzés második félideje inkább hasonlított edzőmérkőzésre, mint tétre menő összecsapásra, hiszen Japán nem hagyta játszani a címvédőt, amely ezt ki is használta és száz százalékos eredménnyel lépett tovább a csoportból.

 

 

Az ausztrálok rugdosták tovább magukat


A csoport másik találkozóján izgalmas, három piros lappal tarkított mérkőzésen 2-2-es döntetlent játszott Horvátország és Ausztrália.

Bár a horvátok kétszer is vezetést szereztek, Ausztrália mindig egyenlíteni tudott és ez végül a továbbjutását jelentette egy parázs hangulatú összecsapás végén. A hangulatra jellemző, hogy a játékvezető két horvát és egy ausztrál játékost is kiállított.

A csehek és a horvátok kiesésével beteljesedni látszik a kelet-európai csapatok fekete sorozata, hiszen ha pénteken Ukrajna sem jut tovább, nem lesz a térségbe való csapat a legjobb 16 között.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Recep Tayyip Erdogan pártjának veresége a helyhatósági választásokon elsősorban a rossz török gazdasági helyzet következménye – mondta az InfoRádióban a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukács Intézetének tudományos munkatársa. Pénzváltó Nikolett arról is beszélt, hogy az ellenzék jelentős visszaigazolást kapott arra, hogy lehet esélye a győzelemre a következő államfőválasztáson.

Annyi Szoboszlai Dominik álmainak

Az Everton hazai pályán 2-0-ra verte városi riválisát, a Szoboszlai Dominikkel felálló Liverpool FC-t az angol labdarúgó-bajnokság 29. fordulójából szerdára halasztott mérkőzésen.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 25. 06:13
×
×
×
×