Inforádió

Meghallgatom Élő adás

\"Megbolondult a belváros\"

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Szinte megbolondult Nürnberg belvárosa a Ghána-Egyesült Államok labdarúgó-világbajnoki összecsapás előtt - mondta az InfoRádió helyszínről tudósító munkatársa.

Nürnberg óvárosában többezer afrikai és amerikai fanatikus várja a meccs kezdetét. A ghániaiakért szorítók sárga szerelésben, színes parókákkal vonulnak fel, míg az Egyesült Államokból érkezett drukkerek folyamatosan énekelnek.

 

Hiába népszerűbb a futballnál számos sportág a tengerentúlon, a szurkolók nürnbergi viselkedésén ez egyáltalán nem látszik meg. Az InfoRádió tudósítójának megállapítása szerint az egyik leghangosabb brigád az amerikai.

 

Brazíliával játszhatnának

Ghána legjobbjait az is doppingolja, hogy a nyolc közé jutásért adott esetben Brazília lehetne a csapat ellenfele, ilyen szintű meccset pedig még soha nem vívtak a világbajnokságok történetének legeredményesebb gárdájával.

 

Németország a helyiek lelkesedését fokozta Jürgen Klinsmann szövetségi kapitány együttesének eddigi kiváló szereplése. A németek érdeklődését a média szinte csak azzal tudja kielégíteni, hogy mindenből szenzációt csinál.

 

Egyes újságírók azon tanakodnak, hogy a szakvezető ebben a melegben miért fekete melegítőben irányítja az edzéseket, az egyik bulvárlap szerint pedig az szól majd a német csapat mellett a svéddel szemben a nyolcaddöntőben, hogy az ő országuk első számú topmodellje szebb.