Aki remekül pótolta Didier Drogbát

Infostart
2006. június 22. 07:14
Kétgólos hátrányból is fordítani tudott Elefántcsontpart Szerbia és Montenegró ellen a két csapat viklágbajnoki búcsúfellépésén. Az összecsapás (3-2) legjobbja Aruna Dindane volt, aki játékával és góljaival feledtette a csapatkapitány Didier Drogba hiányát.

Aruna Dindane 1980. november 26-án született és már az utcai futballmeccsek során kitűnt technikájával és atletikus termetével. Olyannyira, hogy nemsokára az Abidjan-i futballakadémián találta magát.

Története azonban nem tipikus sikersztori, hiszen fejlődése lassú volt, és edzői szerint egyáltalán nem volt egyértelmű, hogy megüti majd a profi futball mércéjét.

Az áttörés a tunéziai Esperance elleni mérkőzésen történt meg, melyen Dindane csereként beállva gyönyörű gólt lőtt és ezzel bejátszotta magát a csapatba.

Az elefántcsontparti csatár képességeire két évvel később, 20 éves korában figyelt fel a belga bajnok Anderlecht, ahol öt évig játszott, 2003-ban pedig a legjobb játékosnak választották. A támadó 2000-ben szerepelt először a válogatottban, azóta a 40. fellépése felé közeledik.

Belgiumból Franciaországba

Dindane fél évtized alatt kétszer nyert bajnokságot az Anderlechttel, 132 mérkőzésen rúgott 50 góljával pedig felkeltette a francia élvonalbeli Lens figyelmét, amely végül tavaly le is igazolta.

Bár első szezonja nem sikerült túl jól, a világbajnoki selejtezőkön öt góllal és ugyanannyi gólpasszal bizonyította: méltó partnere az elefántcsontparti válogatott legnagyobb sztárjának, Didier Drogbának.

Bár a nemzeti együttes búcsúzni kényszerült a németországi tornától, Aruna Dindane az utolsó mérkőzést jól használta ki, és két góljával alighanem több európai csapat figyelmét is felkeltette.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást