Félvállról vett döntetlen a nagyágyúk között

Infostart
2006. június 21. 23:28
A C-csoport két nagyágyúja, Argentína és Hollandia gól nélküli döntetlent játszott a csoportrangadón, amely csak az első két hely sorrendjéről döntött. Az argentinok végeztek az élen, de ennél alighanem csak jobban játszhatnak.

Mark van Bommel, Giovanni van Bronckhorst, Arjen Robben a hollandoktól, Hernan Crespo és Javier Saviola az argentinoktól - a felettébb illusztris névsor is mutatja, mennyire vette komolyan a két szövetségi kapitány a szerda esti mérkőzést. Ezek a játékosok ugyanis mind a kispadon ültek az előzetesen halálcsoportnak nevezett négyes utolsó játéknapján.

Az argentinok legnagyobb helyzete egy Juan Roman Riquelme által elvégzett, a kapufát érintő szabadrúgás jelentette, míg a másik oldalon Dirk Kuyt és Philip Cocu tette leginkább próbára Roberto Abbondanzierit.

A gól nélküli döntetlen egyben azt is jelenti, hogy a legjobb 16 között Argentína Mexikóval, míg Hollandia Portugáliával találkozik. Ha továbbjutnak, akkor a dél-amerikaiak a legjobb nyolc között a házigazda németekkel találkozhatnak, míg a hollandok az angol válogatottal.

Egy dolog azonban majdnem biztosra vehető: mindkét válogatott jobb formában fog játszani, mint a szerdai esti mérkőzésen.