Elmaradt a vébé legnagyobb meglepetése

Infostart
2006. június 21. 18:21
Bár rövid ideig nem tűnt lehetetlennek, hogy Angola továbbjut a vébé D-csoportjából a legjobb 16 közé, végül érvényesült a papírforma és Angola kiesett.

Nem jutott a legjobb 16 közé Angola labdarúgó-válogatottja, amely 1-1-es döntetlenre végzett a már kiesett iráni együttessel a németországi világbajnokság csoportmérkőzéseinek zárófordulójában, a D jelű négyesben.

Az irániak kezdtek aktívabban, sokáig csak nekik voltak lehetőségeik, igaz, rendre el is rontották az adódó alkalmakat. Az afrikai gárda érdemi akciót nem igazán vezetett, s csupán átmenetinek bizonyult "feltámadása" a bő 50 percig tartó első félidőben.

Negyed óráig élt a remény

A szünet után az angolaiak már inkább a játékra koncentráltak, majd a csereként beállt Flavio pompás fejesével megszerezték a vezetést.

Ekkor - mivel Mexikó 2-1-es vereségre állt Portugáliával szemben - felmerült az esélye, hogy Angola továbbjuthat. Ehhez még két gólt kellett volna rúgniuk, vagy Portugáliának kellett volna újabb találatokat szereznie Mexikó ellen.

Végül egyik változat sem következett be, hiszen a csoport másik mérkőzésén már nem változott az állás, ráadásul Irán is kiegyenlített a 74. percben Bahtiarizadeh révén, így az angolaiak is csomagolhatnak.