Illés Béla befejezi

Infostart
2006. június 19. 13:35
Befejezi aktív pályafutását Illés Béla. Az MTK 38 éves futballistája NB I-es meccsrekorderként vonul vissza.

Illés Béla az MTK hivatalos portáljának adott interjúban hozta nyilvánosságra döntését.

"Sokat gondolkodtam, s végül úgy döntöttem, befejezem az aktív játékot. Húsz csodálatos év van a hátam mögött, büszke vagyok mindarra, amit a futballpályán elértem, így nyugodt szívvel fejezem be pályafutásomat.

Tizenegy csodálatos évet töltöttem a Hungária körúton, otthonommá vált a Hidegkuti Stadion, így nehéz szívvel hagyom el az egyesületet. Mindig szívesen fogok visszagondolni az MTK-ra, az ott szerzett aranyérmekre, gólkirályi címekre, kupagyőzelmekre. Számomra a kék-fehér szín örök szerelem marad, így bizton számíthatnak rám a szurkolók, hogy ezt követően is sűrűn megfordulok majd az MTK hazai összecsapásain.

Ami pedig a szurkolókat illeti: Köszönöm nekik a tizenegy MTK-nál játszott évem alatt felém tanúsított szeretetet, s ennek állandó kinyilvánítását. Mindig is jól esett, amit tőlük kaptam" - mondta az mtkhungaria.hu oldalnak a volt válogatott futballista.

Illés Béla 540 NB I-es meccsen lépett pályára, és ezeken összesen 215 gólig jutott. Az utolsót május végén a Diósgyőr elleni hazai meccs hajrájában lőtte. Korábban a Haladásban és a Honvédban játszott.

A '90-es évek legjobb magyar futballistájának választott támadó középpályás a válogatottban 64 mérkőzésen 15 gólt szerzett.