eur:
394.72
usd:
370.35
bux:
65325.36
2024. április 19. péntek Emma

Továbbra is áll a bál a togói válogatottnál

A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) közbelépésére volt szükség a togói játékosok sztrájkjának beszüntetéséhez.

Az afrikai együttes futballistái nem voltak hajlandóak felszállni a hétfői, Svájc elleni csoportmeccsük helyszínére, Dortmundba induló repülőgépre. Kijelentették, hogy csak akkor utaznak el a találkozóra, ha megkapják a május 10-re megígért prémiumukat.


/>/>

A labdarúgókat egy rövid megbeszélés után a FIFA illetékesei vették rá arra, hogy elutazzanak a mérkőzésre. A csapat így több mint kétórás késéssel kelt útra.
/>/> 

"Ilyen helyzetben közbe kell avatkoznunk" - mondta Markus Siegler, a FIFA szóvivője. "Nem kellett sokáig győzködnünk a futballistákat. Megértették, hogy pályafutásuk szempontjából végzetes következményei lehetnek annak, ha nem lépnek pályára Svájc ellen. Természetesen hamarosan a togói szövetség vezetőivel is leülünk beszélgetni, ha nem rendeződik a helyzet."
/>/> 

A togói szövetség 50 ezer euró prémiumot ígért a nemzeti együttesnek a világbajnoki részvétel kivívásáért, a fizetési határidő május 10-én lejárt. Otto Pfister szövetségi kapitány június 9-én bejelentette lemondását, mert a pénzükre váró futballistákat nem tudta rávenni az intenzív edzésre.
/>/> 

Három nappal később a játékosok kérésére Pfister visszatért a gárdához. Assogbavi Komlam, a togói szövetség főtitkára kijelentette: a szakvezető tehet mindenről, a káosz azért alakult ki, mert a tréner alkoholista. A német szakember beperelte Komlamot.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×