Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Kemény-csapat: Jöhet a döntő!

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Bejutott a margitszigeti Világkupa döntőjébe a magyar férfi vízilabda-válogatott, miután a négy között 10-6-ra nyert Horvátország ellen. A fináléban a szerb-montenegrói gárda lesz az ellenfél.

A horvát csapattal legutóbb a tavalyi, montreali világbajnokságon találkozott az ott a szerb-montenegróiak mögött ezüstérmes magyar válogatott, s a végül vb-negyedik horvátokat akkor alaposan elpáholta, hiszen 10-4 lett az ütközet vége. Most kevesebbel is beérte volna a piros-fehér-zöld színekért szorítók hatalmas tábora...

Biros Péter zajos kapufájával indult a csata, aztán horvát gól következett, nagyon kellett tehát Fodor Rajmund egyenlítést érő találata (1-1). Kölcsönös rontásokat követően igazi csapatkapitányhoz méltóan Kásás Tamás bombagóllal inspirálta társait, és a mintegy négyezer, hihetetlenül lelkes szurkolót.

Mivel nem volt azonnali foganatja a lelkesítés e módjának, Kásás magára vállalta a hatékony folytatás feladatát is: a második negyed elején elemi erővel lőtt kapufás gólt a horvát hálóba.

Madaras Norbert balkezes lökete eredményezte a negyedik hazai találatot, majd valóságos eufória kerítette hatalmába a publikumot, hiszen Kiss Csaba a kapus kezéről lecsent labdából növelte az előnyt, Biros pedig megúszás végén volt kíméletlenül pontos: 6-1! A félidőre végül is 6-2-vel vonulhattak a csapatok.

A harmadik nyolc percet horvát gólok vezették be, jeleként annak, hogy a déli szomszéd együttesének esze ágában sincs feladni a már-már eldőlni látszó mérkőzést (6-4). A nyílttá vált csatában a magyar válaszra négy percnyit kellett várni, ekkor Biros "kapufás passzára" a legjobbkor érkezett Varga Dániel, aki közelről pöccintett a horvát kapuba (7-4).

Majd iegn látványos átadássorozat végén a figura befejező embereként Molnár Tamás iratkozott fel a gólszerzők közé (8-4), a rivális legjobbja, Miho Boskovic azonban ötméteresből "közbevágott", hogy azért maradjon némi izgalom a befejező játékrészre is.

A zárónegyed afféle nyugtató élményeként aztán rögtön Kiss Gergely adta mindenki tudtára, hogy ő is a vízben van: a büntetőt érő passz után ötméteresből ő maga varrta be a jobb alsó sarokba a labdát (9-5).

Később a látványosság sem hiányzott: Kásás a kispadról csereként bejőve végigsprintelte a pályát, majd a szóló végén közelről pimasz nyugalommal tette be a labdát a hálóba a tehetetlen kapus mellett (10-5).

Apró kozmetikázásra tellett még a horvátok erejéből, így 10-6-os győzelemmel jutott be a döntőbe Kemény Dénes legénysége. A magyar gárda ellenfele Szerbia és Montenegró lesz a döntőben, mivel Sapicék a négy között 13-8-ra verték a spanyol együttest.