Megmenekülhet a csődtől a Honvéd

InfoRádió / MTI
2006. június 16. 18:29
Megoldódni látszik a Honvéd labdarúgócsapatát működtető cég helyzete, mivel Kiss Zsolt, az eddigi kisebbségi tulajdonos megvásárolta Piero Pini 84 százalékos üzletrészét.

A klubvezető a több mint százmillió forintos adósságot teljesen átvállalta, ezen felül még fizetnie kell Pininek, de a szerződéseket már aláírták.

Kiss Zsolt azt mondta, hogy tárgyalt a jövőről is, ennek alapján két tulajdonostársa lesz, az egyik 50, a másik 25 százalékos részesedéssel.

A következő idénnyel kapcsolatban megemlítette, hogy nem látja akadályát az élvonalbeli szereplésnek, de ősszel, rövid időre Csepelre kell költöznie a klubnak, amíg felújítják a Bozsik Stadion gyepszőnyegét.

Június 1-én még úgy nyilatkozott, hogy a kispesti klub ellen csődeljárást kell kezdeményezni, mert a hónap végére a folyamatban lévő peres ügyekkel együtt 157,1 millió forintos adóság halmozódik fel.

Piero Pini már korábban jelezte, hogy szeretne megválni kispesti üzletrészétől, felvetődött a többi között annak a lehetősége is, hogy Dunaújvárosba költözik a klub.

Ha nem sikerült volna eladni Pini részét, és a tartozásait sem rendezte volna a Honvéd, akkor a következő szezonban csak a másodosztályban szerepelhetett volna.