eur:
393.26
usd:
367.68
bux:
66220.05
2024. április 25. csütörtök Márk

Bezár a detoxikáló

Frankfurtban pénteken bezárt az a detoxikáló, amelyet kizárólag a labdarúgó-világbajnokság idejére nyitottak meg a tornára érkező túlságosan ittas szurkolók részére.

Szerencsére valamennyi városban eddig azt tapasztaltuk, hogy a szurkolók inkább barátkoznak egymással, a hangsúly a közös táncon, éneklésen van, az alkohol háttérbe szorul - mondta  a Német Vöröskereszt (DRK) szóvivője. Fredrik Barkenhammer hozzátette: ilyen körülmények között felesleges volt tovább üzemeltetni a detoxikálót, az ott dolgozó kollégák a szabadtéri szurkolói rendezvényeken dolgoznak tovább.

A szervezet a vébé-helyszíneken összesen 4000 munkatársával segédkezik a sérüléseket, betegségeket szenvedő drukkerek ellátásában. Az eddigi kimutatások alapján a legtöbben a különböző alkalmi futballtornákon szerzett sérülésekkel (húzódás, rándulás, zúzódás, kisebb vérző sebek), illetve a nagy hőség következtében elszenvedett keringési zavarokkal, napszúrással szorultak ellátásra.

A Német Vöröskereszt többször is felhívta a drukkerek figyelmét a folyamatos folyadékpótlás szükségességére. Persze a szervezet mindig hozzáteszi: az alkoholfogyasztás nem ajánlott, mert az csak még jobban kiszárítja a szervezetet.

Címlapról ajánljuk
Inkább többre lesz szükség, mint kevesebbre – a heti munkaidő növelését sürgetik Ausztriában

Inkább többre lesz szükség, mint kevesebbre – a heti munkaidő növelését sürgetik Ausztriában

Miközben több más európai ország mellett Ausztriában is vita folyik a munkaidő csökkentéséről, a gazdaság minden területéről mintegy ötezer szereplőt képviselő ipari testület (IV) indítványozta, hogy a csökkentés helyett inkább növeljék a heti munkaidőt 41 órára. A javaslatot felkarolta a kormány egyik legtekintélyesebb minisztere, a szakszervezek azonban tiltakoztak.

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Megtorpant a raktárpiac: csökkent a kereslet, emelkedtek az üresedési ráták

Megtorpant a raktárpiac: csökkent a kereslet, emelkedtek az üresedési ráták

2024 első negyedévében a teljes országos modern ipari/logisztikai állomány 5 103 595 négyzetmétert tett ki. Ebből a fővárosban és környékén található 3 522 155 négyzetméter, míg a regionális hazai állomány 1 581 440 négyzetméter - derül ki a BRF legfrissebb jelentéséből. 2024 első negyedévében nem történt új ingatlan átadása a fővárosban, a regionális piacokon pedig mindössze egy épület átadását rögzítették Debrecenben, ami 5650 négyzetmétert tett ki.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×