eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Német öröm, lengyel bánat

A világbajnokság talán eddigi legizgalmasabb mérkőzését játszotta a házigazda német labdarúgó-válogatott Lengyelországgal. A németek 1-0-ra nyertek és ezzel már-már továbbjutottak a legjobb 16 közé. Spanyolország 4-0-ra verte Ukrajnát, a nap legjobbja, David Villa két gólt szerzett.

Gyakorlatilag továbbjutott a legjobb 16 közé a hazai válogatott a németországi labdarúgó-világbajnokságon, miután rendkívül izgalmas mérkőzésen 1-0-ra legyőzte a lengyel csapatot.

A mérkőzésen a németek alakítottak ki több helyzetet, de sokáig nem sikerült gólt rúgniuk. A lengyelek az utolsó negyedórában egy kiállítás miatt 10 emberrel játszottak. A lengyel kapus bravúrok sorozatát mutatta be, kétszer a kapufa segített neki, de végül a csereként beállt Oliver Neuville a 91. percben begyötörte a győztes gólt.

A vereséggel Pawel Janas együttesének már csak matematikai esélye maradt a nyolcaddöntőbe kerülésre.

A spanyolok nagyon elverték Ukrajnát

A H-csoportban Spanyolország a torna egyik legszínvonalasabb játékával 4-0-ra kiütötte Ukrajnát. A spanyolok Xabi Alonso góljával szereztek vezetést, majd negyed óra játék után David Villa növelte az előnyt. A második félidő elején egy meglehetősen vitatott helyzetben a bíró kiállította az egyik ukrán védőt, a 11-est pedig David Villa értékesítette. A mérkőzés végén a nagyszerűen játszó Fernando Torres állította be a 4-0-s végeredményt.


Puyol és a spanyolok Sevcsenko és az ukránok felett
(fotó: fifaworldcup.com)

A sikerrel a spanyolok előzetesen legnehezebbnek tartott csoportellenfelüket verték magabiztosan és közel kerültek a továbbjutáshoz. Ennek megfelelően a mérkőzés után elégedetten nyilatkozott Luis Aragonés szövetségi kapitány, aki elsősorban a középpályások teljesítményét emelte ki. A spanyol kapitány ugyanakkor elégedetlen volt a védelemmel, mondván, csak szerencsével úszták meg kapott gól nélkül.

Ukrán kollégája, Oleg Blohin rendkívüli csalódottságát hangsúlyozta. A szövetségi kapitány elsősorban azért volt dühös, mert játékosai rossz szellemben futballoztak és nem követték a taktikai utasításokat.

Az Afrika-kupa győztese nem bírt Szaúd-Arábiával

A csoport másik mérkőzésén az Afrika-kupa győztes Tunézia izgalmas mérkőzésen 2-2-t játszott Szaúd-Arábiával. A mérkőzésen a tunéziaiak szerezték meg a vezetést, Szaúd-Arábia a második félidő elején egyenlített, majd a 84. percben a csereként beállt 161-szeres válogatott el-Dzsabir a vezetést is megszerezte. A szaúdiak azonban mégsem könyvelhették el a három pontot, mert a hosszabbítás harmadik percében egyenlített és megszerezte az egyik pontot.

Továbbjuthatnak az angolok

A németországi labdarúgó-világbajnokságon csütörtökön is három mérkőzést rendeznek. 15 órakor Ecuador és Costa Rica találkozik, majd az angolok már tovább is juthatnak, ha a 18 órakor kezdődő meccsen legyőzik Trinidad és Tobago együttesét. Az este 9 órai mérkőzésen két csalódott csapat találkozik. Mind Svédország, mind Paraguay számára létfontosságú a győzelem.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Kempf Zoltán egy időre háttérbe szorítja az influenszerkedést, és megcélozza az olimpiát

Kempf Zoltán egy időre háttérbe szorítja az influenszerkedést, és megcélozza az olimpiát

A világbajnok BMX freestyle-os néhány évre abbahagyta a versenyzést, de amikor a sportága bekerült az olimpiai programba, hamar visszatért. A népszerű influenszer az InfoRádióban elmondta: a BMX freestyle-ban nem lehet előre jósolni vagy esélyeket latolgatni, sok tényezőtől, körülménytől függ, hogy sikerül egy-egy verseny, de a kvótaszerzés lesz a célja a júniusi, budapesti olimpiai selejtezőn.

Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

A magyarok főképpen a külföldön elérhető magasabb fizetés, az itthoni bizonytalanabb, kiszámíthatatlanabb jövő, valamint a "klíma" miatt vándorolnak ki valamelyik nyugat-európai országba – ez derült ki az Egyensúly Intézet felméréséből, amelyből javaslatcsomag is készült az intézet és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége összefogásából. Az InfoRádió Kozák Ákost és Gazsi Attilát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×