eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Az Aranycsapat lett az évszázad vb-csapata

Az 1954-es svájci világbajnokságon döntős magyar labdarúgó-válogatottat választották az évszázad vb-csapatának az eurosport.com internetes portál olvasói. Puskásék a virtuális döntőben az 1982-es világbajnoki bronzérmes lengyel válogatottat múlták fölül.

Amit a magyar szurkolók szívük mélyén mindig is szerettek volna hinni, megerősítést nyert: az 1950-es évek első felének magyar válogatottja lett az évszázad vb-csapata.

Az eurosport.com internetes portál látogatói a XX. század 16 kiemelkedő teljesítményt nyújtó vb-alakulatának versengését dönthették el szavazataikkal.

Matthausék a vert mezőnyben

A képzeletbeli "nyolcaddöntőben" az Aranycsapat a voksok döntő többségét (73 százalék) begyűjtve verte a Lothar Matthaus (volt magyar szövetségi kapitánnyal) vezette 1990-es világbajnok NSZK-t.

Az elődöntőbe az 1998-as franciaországi világbajnokság bronzérmesein, a gólkirályi címet szerző Davor Sukerrel felálló horvátokon át jutottak Puskásék.

Peléék is "fejet hajtottak"

A vélhetően nem kevés magyar internetező az "elődöntőben" is kitartott az Aranycsapat mellett, amely a szavazatok 69 százalékát megszerezve az 1958-as svédországi vb-n diadalmaskodó brazilokat múlta fölül.

Sebes Gusztáv együttese (talán némi meglepetésre) a virtuális "döntőben" azzal a lengyel válogatottal került szembe, amely az 1982-es spanyolországi világbajnokságon szerezte meg a harmadik helyet.

A magyar válogatott a szavazatok 55 százalékát megszerezve lett az évszázad világbajnoki csapata - annak ellenére, hogy 1954. július 4-én a berni fináléban vereséget szenvedett az NSZK legjobbjaitól.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×