Az Aranycsapat lett az évszázad vb-csapata

InfoRádió / MTI
2006. június 15. 16:08
Az 1954-es svájci világbajnokságon döntős magyar labdarúgó-válogatottat választották az évszázad vb-csapatának az eurosport.com internetes portál olvasói. Puskásék a virtuális döntőben az 1982-es világbajnoki bronzérmes lengyel válogatottat múlták fölül.

Amit a magyar szurkolók szívük mélyén mindig is szerettek volna hinni, megerősítést nyert: az 1950-es évek első felének magyar válogatottja lett az évszázad vb-csapata.

Az eurosport.com internetes portál látogatói a XX. század 16 kiemelkedő teljesítményt nyújtó vb-alakulatának versengését dönthették el szavazataikkal.

Matthausék a vert mezőnyben

A képzeletbeli "nyolcaddöntőben" az Aranycsapat a voksok döntő többségét (73 százalék) begyűjtve verte a Lothar Matthaus (volt magyar szövetségi kapitánnyal) vezette 1990-es világbajnok NSZK-t.

Az elődöntőbe az 1998-as franciaországi világbajnokság bronzérmesein, a gólkirályi címet szerző Davor Sukerrel felálló horvátokon át jutottak Puskásék.

Peléék is "fejet hajtottak"

A vélhetően nem kevés magyar internetező az "elődöntőben" is kitartott az Aranycsapat mellett, amely a szavazatok 69 százalékát megszerezve az 1958-as svédországi vb-n diadalmaskodó brazilokat múlta fölül.

Sebes Gusztáv együttese (talán némi meglepetésre) a virtuális "döntőben" azzal a lengyel válogatottal került szembe, amely az 1982-es spanyolországi világbajnokságon szerezte meg a harmadik helyet.

A magyar válogatott a szavazatok 55 százalékát megszerezve lett az évszázad világbajnoki csapata - annak ellenére, hogy 1954. július 4-én a berni fináléban vereséget szenvedett az NSZK legjobbjaitól.