Kadhafi szerint a FIFA rabszolgapiac

InfoRádió / MTI
2006. június 14. 13:57
A líbiai elnök szerint fel kéne oszlatni a Nemzetközi Labdarúgó Szövetséget (FIFA), mert a szervezet csak a futballból megszerezhető anyagi hasznot tartja szem előtt.

Moammer el-Kadhafi a szövetség gyökeres átalakítását szorgalmazta, mert szerinte a FIFA kizsákmányoló szervezet, mivel magáncégeknek adta el a labdarúgó-világbajnokság televíziós közvetítési jogait.

Ezzel emberek millióit fosztották meg attól a lehetőségtől, hogy a meccseket láthassák, amivel temérdek lelki és idegrendszeri megbetegedés okoztak - jelentette ki a líbiai elnök.

Moammer el-Kadhafi úgy véli, hogy a játékosok profivá válásával és átigazolásaival a nemzetközi szövetség megszűnt sportszervezet lenni, ehelyett rabszolgapiaccá alakult át.

A líbiai vezető szerint a világbajnokságot nem egyetlen országnak kellene rendeznie, hanem egy sor államnak közösen, a haszon igazságos elosztása érdekében.

Moammer el-Kadhafi szerint ha az első világbajnokságot szervező, 1921 és 1954 között a FIFA elnöki tisztét betöltő Jules Rimet élne, elvenné Németországtól a vb-rendezést, mert az csak arra alkalmas, hogy növelje az elszigetelődést és a népek közötti gyűlölködést.