Togo majdnem meglepte Dél-Koreát

Infostart
2006. június 13. 16:52
Dél-Korea 0-1-ről fordítva 2-1-re nyert Togo ellen a németországi labdarúgó-világbajnokság csoportmeccseinek első fordulójában. Az afrikaiak az 53. perctől emberhátrányban küzdöttek.

Az első fél órában nagyobb helyzet egyik kapu előtt sem adódott. A dél-koreaiak távoli lövésekkel próbálkoztak, de nem tudták zavarba hozni az afrikai gárda kapusát.

A 32. percben Togo némiképp váratlanul megszerezte a vezetést: Kader, a francia Guingamp támadója átvette a labdát a 16-osnál, majd a jobb alsó sarokba rúgta.

Dél-Korea ezután sem volt képes felpörgetni a játékot, csak kisebb lehetőségei adódtak, majd a félidő hajrájában a togói Senaya szabadrúgásból veszélyezetett.

A második félidőben hamar emberhátrányba került az afrikai gárda, az Abalo kiállításakor megítélt szabadrúgásból pedig Li Csun Szu talált a kapuba.

Némi meglepetésre a togóiak emberhátrányban is bátran támadtak egészen addig, amíg a 72. percben An Dzsung Hvan szép lövése után nem szerezték meg a vezetést és ezzel a győzelmet az ázsiaiak.

Togo azonos látszámnál komoly meglepetést okozhatott volna, de így az afrikai csapatok továbbra is pont nélkül várják a folytatást.