Schumacher 2008-ig a Ferrarié?

Infostart
2006. június 13. 17:43
Német sajtóértesülések szerint Michael Schumacher 2008-ig meghosszabbította szerződését a Forma-1-es Ferrari csapattal. A Bild Flavio Briatoréra, a Renault csapatfőnökére hivatkozik. (Schumacher az olasz irányításával nyerte első két vébé-címét.)

Ha napokon belül hivatalosan is megerősítik az értesülést, akkor vélhetően Kimi Raikkönen (McLaren) sorsa is eldől. A megbízható bokszutcai értesüléseiról híres grandprix.com fejtegetése szerint Michael Schumacher semmiképp nem akar egy vele egyenrangú versenyzővel dolgozni, míg Raikkönen érthetően nem lenne második számú pilóta.

Az internetes szaklap szerint nem kizárt, hogy a Ferrari kölcsönadja Raikkönent a nagy rivális Renault-nak, amely így Fernando Alonso Wokingba távozása ellenére szintén nem marad sztárpilóta nélkül. Amikor pedig Schumacher visszavonul, Raikkönen rögtön visszatér a maranellóiakhoz.

Az elemzés alapköve, hogy a finn pilóta már aláírta szerződését a Ferrarival, ezt azonban hivatalosan még nem erősítették meg. A McLaren vezetői is mindent megtettek megtartásáért.