Inforádió

Meghallgatom Élő adás

A meccs legjobb pillanata: sárga lap a saját csapatnak

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Mintegy 25 ezer amerikai szurkoló érkezett hétfőn Gelsenkirchenbe, hogy megnézze csapata első, Csehország elleni mérkőzését. Ez is bizonyítja, hogy a futball európai változata sokakat érdekel a tengerentúlon, bár egyeseknek még nem sikerült tökéletesen megértenie a szabályokat.

"Engem nem érdekel a Dallas-Miami NBA-döntő, én nem vagyok oda az NHL-fináléért, minket egyetlen dolog izgat, a futball" - mondta egy Los Angelesből érkezett szurkoló a mérkőzés előtt.

A drukkernek azonban nem sok sikerélménye lehetett, az amerikai válogatottnak Claudio Reyna kapufáján kívül momentuma sem volt a 3-0-s cseh sikert hozó mérkőzésen; legfeljebb a sorozatos szabálytalanságokkal tűntek ki a tengerentúliak.

A stadionban tapasztaltak alapján úgy tűnik, a lelkes amerikai közönség egy része még nem érti igazán a futballt. Erre utalt többek között az, hogy az első félidőben nagyobb taps köszöntötte Onyewu sárga lapját, mint Reyna kapufáját.

Ezen kívül minél nagyobbat estek a játékosok, annál hangosabb hörgés hallatszott az amerikai szektorból, hiszen a közönség az amerikai futballon szocializálódott.

Az biztos, hogy a legnépszerűbb amerikai gyorsétteremlánc jól járt, a mérkőzés után a bejárata előtt hosszú sor kígyózott. Az amerikai rajongók hamburgerbe fojtották bánatukat, miközben a szemközti oldalon a csehek itták vidáman a sört.