A BBC meggondolta magát

InfoRádió / MTI
2006. június 13. 16:58
A BBC brit televíziós társaság Londonban és Liverpoolban beszüntette a németországi labdarúgó-világbajnokság találkozóinak óriáskivetítős közvetítését, mivel a szigetországi válogatott szombati, Paraguay elleni csoportmérkőzésének megtekintése alatt Londonban és Liverpoolban is botrány tört ki.

A Beckhamék 1-0-ás győzelmével záruló találkozó nézése közben egy csoport üvegdobálással zavarta meg a fővárosban egybegyűlt mintegy 6 ezres tömeg szórakozását. Végül senkit sem állítottak elő, ám tizenhatan megsérültek. Liverpoolban a flakonok és sörösdobozok zápora két randalírozó őrizetbe vételét eredményezte.

A londoni rendőrség jelezte: a továbbiakban nem tud felelősséget vállalni a szimpatizánsok biztonságáért, ezért a BBC egyetértésével a közvetítést megszakították, és a tömeget feloszlatták. Az egybegyűlt érdeklődők Liverpoolban sem drukkolhattak a mérkőzés lefújásáig, hasonló okok miatt ott is felfüggesztették a sugárzást.

A brit televízió a helyi rendfenntartókkal és önkormányzatokkal közösen arról is határozott, hogy ezeken a helyeken a vébé hátralévő részében sem lesz kivetítős meccsnézés.