Unalmas meccseken az esélyesebbek győztek

Infostart
2006. június 12. 06:23
Az esélyesebb csapatok győztek vasárnap a németországi labdarúgó világbajnokságon. Győzelemmel nyitott a szerbeket legyőző Hollandia, az Iránnak három gólt rúgó Mexikó és az Angolát verő Portugália.

Hollandia egy nem túl izgalmas mérkőzésen 1-0-ra győzte le Szerbia és Montenegró együttesét. A hollandok gólját, a mezőny legjobbja, Arjen Robben szerezte.

Az úgynevezett halálcsoportban Marco van Basten tanítványai a korai gól után magabiztosan tartották a labdát, riválisuk pedig eredménytelenül támadott.

A hollandok győzelmükkel Argentína mellett előnybe kerültek a továbbjutásért vívott harcban a délszlávokkal és az elefántcsontpartiakkal szemben.

A D-csoport első meccsén a mexikói válogatott 1-1-es félidő után 3-1-re nyert Irán ellen. A közép-amerikai csapat magabiztos győzelmét elsősorban a két gólt is szerző Omar Bravónak köszönheti.

Az irániak csapatkapitánya, Ali Daei válogatottsági korcsúcsot döntött hazájában azzal, hogy 37 évesen és 82 naposan lépett pályára.

Ugyancsak a D csoportban Portugália egy unalmas, gyenge mérkőzésen 1-0-ra nyert Angola ellen. A találkozó egyetlen gólját Pauleta szerezte.

Hétfőn is három mérkőzést rendeznek a világbajnokságon: délután 3-kor Japán-Ausztrália, 6 órakor Csehország - Egyesült Államok, este 9-kor Olaszország-Ghána találkozó lesz.