A hajrában győztek az ausztrálok

Infostart
2006. június 12. 17:07
Ausztrália a hajrában szerzett gólokkal 3-1-re legyőzte Japánt a labdarúgó-világbajnokság F csoportjának első fordulójában Kaiserslauternben. A japánok a 84. percig vezettek, de a végére összeomlottak, az ausztrál cserejátékosok megfordították a meccset.

Ausztrália kezdte élénkebben a mérkőzést, Viduka már a 6. percben helyzetbe került, de az ötös bal sarkától leadott mindkét lövését hárította a japánok kapusa, Kavagucsi.

A mérkőzés jó iramban folytatódott, mindkét szövetségi kapitány az előzetes várakozásoknak megfelelően támadó felfogásban játszatta csapatát.

Az első félidő közepétől az ausztrálok játszottak fölényben, ennek ellenére ritkán alakítottak ki komolyabb helyzetet.

A 22. percben a japánok hamburgi légiósa, Takahara jelezte, hogy velük is számolni kell, a tizenhatos előterében befelé cselezette, leültetett egy ausztrál védőt, de a lövése után a labda a bal kapufa mellett szállt el.

A japánok megérezték, hogy ezen a világbajnokságon is lehet keresnivalójuk, többször próbálkoztak távoli lövésekkel, ezek azonban erőtlenek voltak.

Az ázsiaiak góljához az ausztrál kapus, Schwarzer hibája kellett: a Middlesbrough játékosa a 26. percben alászaladt a Nakamura beadása után érkező labdának, amely a tétova ausztrál bekkek között a kapuban kötött ki.

Egy perccel később az ausztrál Kewell próbált egyenlíteni, de a tizenhatos jobb sarkától leadott lövése után a labda a felső lécet csak felülről súrolta.

A második félidő az ausztrálok fölényében telt, de gólt nem sikerült szerezniük, többször próbálkoztak, Kavagucsi azonban többször is bravúrral hárított.

Egészen a 84. percig, ekkor a japán kapus egy beadás után alászaladt a labdának, japán védők pedig nem tudtak felszabadítani, és a lepattanó labdát Cahill lőtte a hálóba.

Nem sokkal később folytatódott a Cahill-show: az Everton középpályása a tizenhatos előteréből bombázott a kapu jobb felső sarkába.

A második ausztrál gól után végképp összeomlottak a japánok, ezt a hosszabbítás első percében Aloisi használta ki, miután betört a tizenhatoson belülre és kilőtte a hosszú alsó sarkot.