Öngóllal nyertek az angolok

Infostart
2006. június 10. 16:48
A végső győzelemre is esélyesnek tartott Anglia döcögős játékkal 1-0-ra nyert Paraguay ellen Frankfurtban a németországi labdarúgó-világbajnokság csoportmeccseinek első fordulójában.

Villámrajtot vettek az angolok, de a paraguayi védelem is kellett a szigetországiak vezető góljához: a 3. perc végén David Beckham hagyományosan mesteri szabadrúgása után a másik csapatkapitány, Carlos Gamarra - az érkező Michael Owent megelőzve - fejjel a saját kapujába továbbította a labdát.

 

A gyors gól után is lendületben maradtak az angolok, de nem sikerült megduplázniuk előnyüket. Sven-Göran Eriksson szövetségi kapitány együttese némi fölényben játszott, de Paraguay szervezetten védekezett, az első félidő hosszabbításában pedig Nelson Haedo Valdez révén kis híján egyenlített, a csatár azonban nagy helyzetben mellé lőtt.

 

A második félidő visszafogott játékot és kevés gólhelyzetet hozott, Valdeznek volt egy villanása, Frank Lampard is megeresztett két életerős lövést, de a csapatok némiképp csalódást okoztak.

 

Anglia ugyan a kötelező győzelemet megszerezte, de a most mutatott játék már a svédek elleni valószínűsíthető csoportrangadón is kevés lesz, míg Paraguay akár már a skandinávokkal szembeni meccs után lemondhat a továbbjutásról.