Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Megvan az első távozó kapitány

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A járandóságok körüli nézetkülönbség miatt a labdarúgó-világbajnokság másnapján, a hajnali órákban lemondott posztjáról Otto Pfister a G csoportban szereplő togói válogatott német szövetségi kapitánya.

A nemzetközi szövetség (FIFA) által az afrikai csapat mellé rendelt szóvivő arról számolt be, hogy Pfister éjszaka tárgyalt Rock Gnassingbével, a togói szövetség vezetőjével, majd két óra tájban benyújtotta lemondását. A hírt Gnassingbe megerősítette, szűkszavúan annyit közölve: "elment".

"Sajnálatos, hogy így alakultak a dolgok, ugyanis Pfister jó munkát végzett az együttes élén" - reagált a történtekre a csapatorvos Joachim Schubert.

A játékosok fejenként 155 ezer eurót követeltek a világbajnoki szereplésért, ezen felül pedig minden győzelemért plusz 30 ezret, döntetlenért pedig 15 ezret. A nyugat-afrikai ország szövetségének álláspontja szerint az igény eltúlzott volt. Pfister június 10-ig várta a megoldást.

Pénteki bejelentés szerint Kodjovi Mawuena, Pfister korábbi pályaedzője veszi át meghatározatlan ideig a csapat irányítását.

"Otto Pfister Svájcba utazott, segítője Piet Hamberg szintén elhagyta a válogatottat" - vázolta fel a helyzetet Messan Attolou, a togói küldöttség elöljárója. Arra a kérdésre, hogy Mawuena lesz-e a világbajnokságon végig az edző, Attolou úgy reagált: "majd meglátjuk, Pfister nem mondott visszavonhatatlan nemet".

Utóbbi állítást cáfolni látszik, hogy Pfister a Reutersnek azt mondta, nem akar újra tárgyalóasztalhoz ülni.

"A prémiumvita miatt a játékosok három edzést bojkottáltak, ennél fogva pedig értelmetlenné vált a munkám" - világított rá távozásának konkrét okára a 68 éves tréner.

"Könnyes szemmel jelentette be nekünk a hírt. Le voltunk taglózva, nem számítottunk erre" - mesélte korábban Thomas Dossévi, aki játékostársai véleményét is megfogalmazva azt mondta, reméli, Pfister megváltoztatja döntését.

A togói csapat Dél-Korea, Svájc és Franciaország válogatottjával szerepel együtt a G csoportban. Első mérkőzésén az ázsiai alakulattal találkozik kedden.