eur:
394.43
usd:
369.69
bux:
65295.05
2024. április 19. péntek Emma

Megvan az első távozó kapitány

A járandóságok körüli nézetkülönbség miatt a labdarúgó-világbajnokság másnapján, a hajnali órákban lemondott posztjáról Otto Pfister a G csoportban szereplő togói válogatott német szövetségi kapitánya.

A nemzetközi szövetség (FIFA) által az afrikai csapat mellé rendelt szóvivő arról számolt be, hogy Pfister éjszaka tárgyalt Rock Gnassingbével, a togói szövetség vezetőjével, majd két óra tájban benyújtotta lemondását. A hírt Gnassingbe megerősítette, szűkszavúan annyit közölve: "elment".

"Sajnálatos, hogy így alakultak a dolgok, ugyanis Pfister jó munkát végzett az együttes élén" - reagált a történtekre a csapatorvos Joachim Schubert.

A játékosok fejenként 155 ezer eurót követeltek a világbajnoki szereplésért, ezen felül pedig minden győzelemért plusz 30 ezret, döntetlenért pedig 15 ezret. A nyugat-afrikai ország szövetségének álláspontja szerint az igény eltúlzott volt. Pfister június 10-ig várta a megoldást.

Pénteki bejelentés szerint Kodjovi Mawuena, Pfister korábbi pályaedzője veszi át meghatározatlan ideig a csapat irányítását.

"Otto Pfister Svájcba utazott, segítője Piet Hamberg szintén elhagyta a válogatottat" - vázolta fel a helyzetet Messan Attolou, a togói küldöttség elöljárója. Arra a kérdésre, hogy Mawuena lesz-e a világbajnokságon végig az edző, Attolou úgy reagált: "majd meglátjuk, Pfister nem mondott visszavonhatatlan nemet".

Utóbbi állítást cáfolni látszik, hogy Pfister a Reutersnek azt mondta, nem akar újra tárgyalóasztalhoz ülni.

"A prémiumvita miatt a játékosok három edzést bojkottáltak, ennél fogva pedig értelmetlenné vált a munkám" - világított rá távozásának konkrét okára a 68 éves tréner.

"Könnyes szemmel jelentette be nekünk a hírt. Le voltunk taglózva, nem számítottunk erre" - mesélte korábban Thomas Dossévi, aki játékostársai véleményét is megfogalmazva azt mondta, reméli, Pfister megváltoztatja döntését.

A togói csapat Dél-Korea, Svájc és Franciaország válogatottjával szerepel együtt a G csoportban. Első mérkőzésén az ázsiai alakulattal találkozik kedden.

Címlapról ajánljuk
Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

"Amíg nemzeti kormány lesz, Magyarország nem lép be az ukrajnai háborúba senkinek az oldalán" - jelentette ki a Fidesz EP-kampánynyitó rendezvényén pénteken Orbán Viktor pártelnök. "No migration, no gender, no war" - adta ki a hármas jelszót.

Kaiser Ferenc: a mérsékelt izraeliek nem Iránt féltik, hanem az amerikai fegyvercsomagot

Hírügynökségi jelentések szerint az izraeli hadsereg csapást mért több célpontra Iránban, de ezt Izraelben hivatalosan nem erősítették meg. Irán azt közölte, hogy a légvédelme működésbe lépett, és az okozott robbanásokat a közép-iráni Iszfahán körzetében. Kaiser Ferenc, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense szerint ez izraeli jelzés, figyelmeztetés volt Iránnak a hétvégi zsidó állam elleni támadása után.
VIDEÓ
Kezd magára találni a forint

Kezd magára találni a forint

A hajnali órákban toltak egy szintet a forint euróval szembeni árfolyamán, melynek nyomán a kurzus a 394-es szintről a 396-os szint közelébe ugrott, majd legalább olyan gyorsan szúrt vissza a nyitószintig. Délelőtt viszont lassan tovább veszített értékéből a magyar deviza, de délután az euró dollárhoz képesti erősödését a forint is lekövette. Az izraeli válaszcsapás hírére a befektetők ismét kockázatkerülő üzemmódba kapcsoltak.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×