Henin-Hardenne ismét győzött Párizsban

InfoRádió / MTI
2006. június 10. 16:58
A címvédő és 2003-ban is győztes belga Justine Henin-Hardenne 6:4, 6:4-re nyert az orosz Szvetlana Kuznyecova ellen a francia nyílt teniszbajnokság női egyesének döntőjében.

Az első játszmában a Roland Garroson tavaly és 2003-ban is diadalmaskodó belga klasszis kezdett jobban: azonnal elvette ellenfele adogatójátékát, majd 4:1-es vezetéshez jutott a kissé megszeppent Kuznyecova ellen.

A közismerten nagy küzdő orosz teniszező azonban nem adta fel, a legkeményebb ütéseket is "visszakanalazta", megzavarta a belgát, aki ebben a szakaszban - tőle szokatlanul - sokat hibázott (4:3).

Ezután a címvédő nagyon összeszedte magát, keményen adogatott, jól mozgatta az alapvonalon ellenfelét, és 50 perc alatt megnyerte az első szettet.

A második játszmát Kuznyecova kezdte jobban, a második gémben elnyerte Henin-Hardenne adogatójátékát (2:0). A belga azonban azonnal visszavette, amit elveszített, majd kiegyenlített (2:2), sőt 3:3 után újra brékelt, és ezzel gyakorlatilag eldőlt a meccs.

Henin-Hardenne, aki a torna során még szettet sem vesztett, 940 000 eurót kapott sikeréért, míg a vesztes 463 500-zal vigasztalódott.

A serlegeket Martina Navratilova adta át a két csillagnak. A 49 éves, 58-szoros Grand Slam-győztes amerikai legenda, az idén párosban és vegyespárosban is indult a Roland Garroson.