eur:
394.05
usd:
371.34
bux:
0
2024. április 16. kedd Csongor

Sok világbajnok, kevés beszéd a nyitógálán

A tervezettnél szerényebb gálával veszik kezdetét a 18. labdarúgó-világbajnokság, de ha minden jól megy, ott lesz a brazil Pelé és az argentin Maradona, és még 168 világbajnok labdarúgó.

A szervezőbizottságot irányító Franz Beckenbeuer reményei szerint százhetven világbajnok labdarúgó is felvonul a labdarúgó-világbajnokság müncheni nyitómérkőzése, a Németország-Costa Rica találkozó előtt, köztük a brazil Pelé, és az argentin Maradona is.

A németek próbálnak ebben is jó példát mutatni: az 1974-ben világbajnokságot nyert nyugatnémet válogatott minden tagja jelen lesz, míg az 1990-ben Rómában diadalmaskodó német együttesből csak Thomas Hässler fog hiányozni. A Világkupát Pelé és a német sztármanöken, Claudia Schiffer hozza majd be az arénába.

Féltik a gyepet

Münchenben fél órás nyitóünnepséget terveznek, ez többé-kevésbé helyettesíti a Berlinbe szánt nagyszabású gálát. A 20 millió euró költségvetésű berlini programot a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség januárban állítólag arra hivatkozva mondta le, hogy kímélni kell a stadion gyepét.

A világbajnokságot Horst Köhler német államfő nyitja meg, de sem a német szervezőbizottság vezetője, Franz Beckenbauer, sem a FIFA elnöke, Joseph Blatter nem fog beszélni.

Németország bizakodva várja a nyitómeccset

A házigazda együttes szakvezetői bizakodva várják a Costa Rica elleni nyitómeccset, de a héten az egyik kulcsjátékosuk, Michael Ballack sérülése miatt kellett aggódniuk.

A középpályás a vádliját fájlalja. Sokan felróják neki, hogy csak akkor jelentkezett az orvosoknál, amikor a pünkösdi kimenő után megérkezett az együttes főhadiszállására, pedig már a Kolumbia elleni pénteki mérkőzés után is voltak fájdalmai.

Ballackkal vagy Ballack nélkül, Jürgen Klinsmann csapatának illik győznie a közép-amerikai együttes ellen, mert úgy járhat, mint a franciák négy éve: a címvédő gallok az ázsiai vb nyitómeccsén 1-0-ra kikaptak Szenegáltól, és rúgott gól nélkül estek ki.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.16. kedd, 18:00
Kaiser Ferenc
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×