Rooney egyre közelebb a vébé-részvételhez

InfoRádió / MTI
2006. június 6. 17:41
Wayne Rooney, a labdarúgó-világbajnokságra készülő angol válogatott lábközépcsont-törést szenvedett csatára kedden együtt melegített csapattársaival, ezt követően pedig edzésen vett részt a szigetországi alakulat mittelbergi vb-táborában.

Wayne Rooney még április 29-én, csapata, a Manchester United Chelsea-vel vívott bajnoki mérkőzésén törte el a lábát. Bár először még világbajnoki részvétele is veszélybe került, a 20 éves játékos lába a vártnál gyorsabban gyógyult.

Az angol futball egyik legnagyobb sztárja kedden már kocogott és néhány sprintet is futott Ivan Carminati, az angol alakulat erőnléti edzőjének felügyelete mellett, aztán megpróbálkozott néhány 20-30 méteres passzal.

Wayne Rooneynak szerdán haza kell térnie Manchesterbe, ahol újabb vizsgálatra kerül sor. A teszt eredménye alapján dől el véglegesen, hogy játszhat-e a vb-n, és ha igen, mikortól.

Az angolok az első mérkőzésüket szombaton játsszák a paraguayiakkal, azt követően pedig Trinidad és Tobago, majd pedig Svédország csapatával találkoznak a B csoportban.