Éjjel-nappali Németország

Infostart
2006. június 6. 17:11
Németországban a labdarúgó világbajnokság idejére meghosszabbítják az üzletek nyitvatartási idejét, mert a kereskedők azt remélik: ezzel is növelhetik forgalmukat. Az eladókat külön gyorstalpaló tanfolyamokon készítették fel a külföldi vásárlókra.

Csupán Hannoverben döntöttek úgy a helyi kereskedelmi vezetők, hogy a futball vébé idejére nem módosítják az üzletek nyitvatartási idejét.

Berlinben éjfélig, Münchenben, Nürnbergben,
Frankfurtban, Hamburgban és Kölnben akár éjjel-nappal is nyitva lehetnek a boltok. Kivételt csupán a vasárnap képez, amikor csak a délutáni órákban szabad nyitva tartani - jelenti az InfoRádió Németországi tudósítója.

Az eddigi felmérések azt mutatják, hogy a kereskedőknek aktívabban kell fellépniük, ha jelentősebb többletbevétellel akarják zárni a négy hétig tartó rendkívüli sporteseményt.

A német fogyasztók ugyanis nem sok jelét mutatják annak, hogy a vébé idejét különleges beszerzésekre akarják felhasználni. Így most az éjszakai és vasárnap délutáni nyitva tartással próbálják felkelteni az érdeklődést, és az üzletekbe csábítani a vevőket.

A külföldi vevőkre külön készülnek a boltok: az eladókat gyorstalpaló tanfolyamokon készítették fel arra, hogy miként viselkedjenek a külföldi vásárlókkal.

Míg azonban a kereskedők még reménykednek, a szállodák már panaszkodnak, mert elmaradt a várt tömeges helyfoglalás: Münchenben a hotelek 60 százaléka, Nürnbergben pedig alig 55 százaléka dicsekedhet teltházzal a mérkőzések idejére.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást