Az első szög: az olasz csapatok nem indulnak az Intertotó Kupában

InfoRádió / MTI
2006. június 6. 21:36
Az olaszországi bundabotrány miatt az ország labdarúgócsapatai nem vesznek részt az Intertotó Kupa 2006/2007-es kiírásában - jelentette be kedden késő este Guido Rossi, az itáliai futballszövetséget ideiglenesen irányító kormánybiztos.

Guido Rossi bejelentését megelőzően találkozott Joseph Blatterrel, a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) elnökével.

"Az olasz labdarúgó szövetség minden lehetőséget mérlegelve úgy döntött, hogy nem sietteti fölöslegesen a vizsgálatokat, ezért az olasz klubok kihagyják az Intertotó Kupát, Joseph Blatter pedig ígéretet tett arra, hogy amennyiben július 31-ig lezárjuk ezt az ügyet, úgy a Bajnokok Ligájában és az UEFA Kupában is elfogadják a nevezéseinket."

A következő szezonban a Palermo és a Livorno lett volna Intertotó Kupa-résztvevő.

Az olasz labdarúgás történetének legnagyobb botránya május 5-én robbant ki. Luciano Moggit, a Juventus leköszönt igazgatóját azzal vádolják, hogy a 2004/2005-ös szezonban játékvezetők segítségével manipulálta a csapat mérkőzéseinek eredményét, fenyegetéssel próbált futballistákat arra rávenni, hogy a klubhoz szerződjenek, továbbá nyomást gyakorolt Marcello Lippi szövetségi kapitányra a válogatott keretek kialakításakor.

A tágabb értelemben vett bundaügyben a Juventus, a Fiorentina és a Lazio mellett érintett az AC Milan és az Internazionale, illetve több tucat játékos és bíró is.