Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Gerrard: szerencsére is szükségünk lesz

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Steven Gerrard mögött igencsak hosszú szezon áll, hiszen az angol válogatott középpályása klubcsapatának, a Liverpoolnak is kulcsembere. Gerrard ugyanakkor ezt nem így látja, hiszen - mint mondja - hónapok óta a világbajnokságról álmodik. Annál is inkább, mert a 2002-es seregszemléről lemaradt.
Mit tanult a 2004-es Európa-bajnokságból?

Hat évvel ezelőtt, 2000-ben még újoncként mentem a kontinensbajnokságra, szóval az inkább csak tapasztalatszerzés volt. A 2004-es Eb csodálatos volt, de csapatként nem ment olyan jól. Saját formám is igencsak szélsőséges volt. Remélem a világbajnokság más lesz és sikeresek leszünk.

Mennyiben más egy tornán játszani, mint egy átlagos válogatott mérkőzésen?

Sokall nagyobb a nyomás. Komoly dolog, hiszen nagy a tét. Szerintem a világbajnokság sokkal intenzívebb lesz, mint az Eb. Azok a csapattársaim, akik már játszottak világbajnokságon, meséltek arról, hogy mire számíthatok. Mindent ki kell adnod magadból, és biztosnak kell lenned abban, hogy hiányérzet nélkül jössz haza. A közönség várakozása is nagyobb, de ez nem zavar. A csapat tudja: képesek vagyunk megcsinálni, de szerencsére is szükségünk lesz.

Mennyire volt nehéz hazulról nézni a legutóbbi vébét?

Rémálom volt, talán eddigi karrierem legmélyebb pontja. Éppen sérülésből lábadoztam, úgyhogy pihennem kellett, felkötött lábbal. Rengeteg foci volt a tévében, de én szerettem volna ott lenni. Borzalmas sérülten futballt nézni.

Sven Göran Eriksson korábban azt mondta, hogy a válogatottban szereplő játékosok az idei világbajnokság idején lesznek a csúcson. Valóban így van?

Igen, és mi hiszünk magunkban. Remélem, hogy igaza van. A csapatban keverednek a tapasztaltabb és a fiatal játékosok, és éhesek vagyunk a sikerre. Ha ezt az éhséget képesek leszünk a szerencsével ötvözni, akkor sikeresek lehetünk. Odamegyünk és közösen nyerünk. Az egyéniségek hozhatnak egy gólt, vagy akár egy meccset is, de a csapat a legfontosabb.

Ismerje be: izgatott, nem?

Igen, olyan, mintha a Karácsonyt várnánk. Futballistaként a nagy mérkőzésekre és nagy közönségre vágysz és a világbajnokságnál semmi sem lehet nagyobb.