eur:
394.14
usd:
369.94
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma

Gerrard: szerencsére is szükségünk lesz

Steven Gerrard mögött igencsak hosszú szezon áll, hiszen az angol válogatott középpályása klubcsapatának, a Liverpoolnak is kulcsembere. Gerrard ugyanakkor ezt nem így látja, hiszen - mint mondja - hónapok óta a világbajnokságról álmodik. Annál is inkább, mert a 2002-es seregszemléről lemaradt.

Mit tanult a 2004-es Európa-bajnokságból?

Hat évvel ezelőtt, 2000-ben még újoncként mentem a kontinensbajnokságra, szóval az inkább csak tapasztalatszerzés volt. A 2004-es Eb csodálatos volt, de csapatként nem ment olyan jól. Saját formám is igencsak szélsőséges volt. Remélem a világbajnokság más lesz és sikeresek leszünk.

Mennyiben más egy tornán játszani, mint egy átlagos válogatott mérkőzésen?

Sokall nagyobb a nyomás. Komoly dolog, hiszen nagy a tét. Szerintem a világbajnokság sokkal intenzívebb lesz, mint az Eb. Azok a csapattársaim, akik már játszottak világbajnokságon, meséltek arról, hogy mire számíthatok. Mindent ki kell adnod magadból, és biztosnak kell lenned abban, hogy hiányérzet nélkül jössz haza. A közönség várakozása is nagyobb, de ez nem zavar. A csapat tudja: képesek vagyunk megcsinálni, de szerencsére is szükségünk lesz.

Mennyire volt nehéz hazulról nézni a legutóbbi vébét?

Rémálom volt, talán eddigi karrierem legmélyebb pontja. Éppen sérülésből lábadoztam, úgyhogy pihennem kellett, felkötött lábbal. Rengeteg foci volt a tévében, de én szerettem volna ott lenni. Borzalmas sérülten futballt nézni.

Sven Göran Eriksson korábban azt mondta, hogy a válogatottban szereplő játékosok az idei világbajnokság idején lesznek a csúcson. Valóban így van?

Igen, és mi hiszünk magunkban. Remélem, hogy igaza van. A csapatban keverednek a tapasztaltabb és a fiatal játékosok, és éhesek vagyunk a sikerre. Ha ezt az éhséget képesek leszünk a szerencsével ötvözni, akkor sikeresek lehetünk. Odamegyünk és közösen nyerünk. Az egyéniségek hozhatnak egy gólt, vagy akár egy meccset is, de a csapat a legfontosabb.

Ismerje be: izgatott, nem?

Igen, olyan, mintha a Karácsonyt várnánk. Futballistaként a nagy mérkőzésekre és nagy közönségre vágysz és a világbajnokságnál semmi sem lehet nagyobb.

Címlapról ajánljuk
Az óvóhelyre kellett menekíteni Kijevben a német gazdasági minisztert

Az óvóhelyre kellett menekíteni Kijevben a német gazdasági minisztert

A háború kitörése óta másodszor látogatott Ukrajnába a német gazdasági miniszter. Robert Habeck célja az volt, hogy a kétoldalú gazdasági kapcsolatok megerősítéséről tárgyaljon A vizit alig huszonnégy órás volt, közben ugyanakkor a háború viszontagságait egy kijevi óvóhelyen is tapasztalhatta.

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×