eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Debreceni köszönet a Fehérvárnak

A rossz idő ellenére mintegy 8-10 ezer ember gyűlt össze a debreceni Kossuth téren a DVSC NB I-es bajnokcsapatának ünneplésére.

A hivatalos ceremónia kezdete fél kilencre volt kiírva, és a terveknek megfelelően mind a csapat, mind a klubvezetés meg is érkezett a főtérre, ahol hatalmas ováció köszöntötte őket.

Helmeczy László, a Magyar Labdarúgó Szövetség alelnöke a következő szavakkal méltatta a sorozatban második bajnoki címét begyűjtő alakulatot:
   
"Gratulálok a Debrecennek, amely nem csak a csapatára, hanem a szurkolóira is büszke lehet. Biztos vagyok benne, hogy a Loki megérdemelten szerezte meg a bajnoki címet és kívánom neki, hogy a Bajnokok Ligájában is minél tovább meneteljen".

Korábban a Debrecen játékosai közül többen is kitértek a Fehérvár sikeres fővárosi szereplésére.

Igor Bogdanovic: "Mindig bíztam benne, hogy bajnokok leszünk. Ugyan várni kellett az utolsó pillanatig a címvédésre, de nagyon megérte. Boldog vagyok, és nagyon köszönjük a Fehérvárnak az Újpest elleni győzelmét. Jók voltunk az egész szezon során, megérdemelten nyertük meg a bajnokságot".

Máté Péter: "Még nem ült le bennem, hogy elsők lettünk. Azt viszont már érzem, hogy fantasztikus dolog bajnoknak lenni. Ez az első bajnoki címem, mert tavaly Diósgyőrben játszottam. Leírhatatlan ez a nagy öröm, amit a szurkolókkal együtt átélünk".

Csernyánszky Norbert: "Nagyon jó érzés ismét bajnoknak lenni, de én ebben mindig is bíztam. A diósgyőri döntetlen után azt nyilatkoztam, hogy ha mind a kilenc hátralévő meccsünket megnyerjük, akkor senki nem veheti el tőlünk a bajnoki címet. A futball igazságot szolgáltatott a minket ért sok sérelem miatt. Mindent megtettünk ezért a bajnoki címért, de a Fehérvár becsületes és jó játéka is kellett a sikerünkhöz. Nekik is köszönjük".

Sándor Tamás csapatkapitány, az év debreceni játékosa: "Először a közönségnek mondunk köszönetet, mert végig kitartott mellettünk a szakadó esőben és az egész szezonban is. Óriási dolognak tartom a címvédésünket. Sokan azt gondolták, hogy nem fog sikerülni nekünk, de mi bebizonyítottuk az ellenkezőjét".

Supka Attila vezetőedző: "Nagyon büszke vagyok a csapatomra. Ismét mi lettünk Magyarország legjobb futballcsapata, ami nagy örömet okoz kiváló szurkolóinknak és nekünk is".

Címlapról ajánljuk
Kempf Zoltán egy időre háttérbe szorítja az influenszerkedést, és megcélozza az olimpiát

Kempf Zoltán egy időre háttérbe szorítja az influenszerkedést, és megcélozza az olimpiát

A világbajnok BMX freestyle-os néhány évre abbahagyta a versenyzést, de amikor a sportága bekerült az olimpiai programba, hamar visszatért. A népszerű influenszer az InfoRádióban elmondta: a BMX freestyle-ban nem lehet előre jósolni vagy esélyeket latolgatni, sok tényezőtől, körülménytől függ, hogy sikerül egy-egy verseny, de a kvótaszerzés lesz a célja a júniusi, budapesti olimpiai selejtezőn.

Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

A magyarok főképpen a külföldön elérhető magasabb fizetés, az itthoni bizonytalanabb, kiszámíthatatlanabb jövő, valamint a "klíma" miatt vándorolnak ki valamelyik nyugat-európai országba – ez derült ki az Egyensúly Intézet felméréséből, amelyből javaslatcsomag is készült az intézet és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége összefogásából. Az InfoRádió Kozák Ákost és Gazsi Attilát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×