Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Nem örülnek az amerikaiaknak a német városka lakói

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Megérkezett Németországba az amerikai labdarúgó-válogatott. Az Egyesült Államok nemzeti tizenegyének a vb idejére otthont adó Norderstedt lakói azonban nem túl boldogok: az amerikai csapat védelmét szolgáló biztonsági intézkedések ugyanis szinte elviselhetetlenné teszik életüket.

Biztonsági szakértők úgy ítélték meg, hogy az amerikaiak esetében komolyan számolni kell a terrortámadás lehetőségével, ezért rendkívül szigorú intézkedéseket vezettek be: az amerikai labdarúgók főhadiszállásául szolgáló belvárosi ötcsillagos szálloda környékét lezárták, az épületet éjjel-nappal száz rendőr őrzi.

A város felett pedig egész nap két helikopter köröz. A zaj miatt már többen panaszt tettek a polgármesteri hivatalban.

Akadt olyan lakos, aki azt kifogásolta, hogy bár a belvárosban lakik, gépkocsiját nem engedik be a lezárt területre, így lakásától másfél kilométerre kell parkolnia. Felesége ráadásul terhes, és bármikor elkezdődhet a szülés. A férfinek azt tanácsolták: hívjon mentőt, ha kell, mert azt mindenhova beengedik.

Az amerikai válogatottat szállító autóbuszt golyóálló üvegekkel szerelték fel, és egyedül erre a járműre nem festették fel az ország zászlaját.

Mivel a nemzeti együttes a Hamburger SV edzőpályáján tréningezik majd, a létesítményt biztonsági kamerákkal szerelték fel és a környék valamennyi szeméttárolóját lezárták.