eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Erdei Zsolt a klubtársa ellen védheti meg címét

Biztossá vált, hogy Erdei Zsolt július 29-én, Oberhausenben csapattársa, Thomas Ulrich ellen védheti meg a Boksz Világszervezet félnehézsúlyú ökölvívó világbajnoki címét.

A 30 éves német ökölvívó profi pályafutása alatt 31 alkalommal lépett szorítóba, 29-szer győzött, kétszer kikapott. Tizenkilenc összecsapást kiütéssel nyert meg.

A két vereségét a súlycsoport két nagyágyújától, Glen Johnsontól és Tomasz Adamektől szenvedte el - mindketten a hatodik menetben ütötték ki. Ulrich jelenleg a tizennegyedik a WBO ranglistáján.

Erdei Zsolt 2004 januárjában, a mexikói Julio Gonzalez ellen szerezte meg a WBO övét, amelyet azóta ötször védett meg, legutóbb május 6-án, az ausztrál Paul Murdoch ellen. Összesen 24 profi mérkőzést vívott, és mindet megnyerte.

A magyar bokszoló a bejelentés után azt mondta: egy világbajnoknak mindenkit le kell győznie. "Ulrich remek bokszoló, de ismerem a gyengéit, tudom, hogyan lehet nyerni ellene " - tette hozzá.

"Zsolt az összecsapás egyértelmű esélyese. Pár éve a két ökölvívó együtt edzett, akkor feltűnő volt, hogy Zsolt mennyivel gyorsabb Thomasnál. Most is erre kell majd építenünk " - mondta
Fritz Sdunek, Erdei Zsolt edzője.

Klaus Peter Kohl, az Universum Box Promotion vezetője szerint csak fokozza az érdeklődést, ha egy klubhoz tartozó ökölvívók találkoznak egymással.

Hozzátette: kizárólag remek bokszolókkal kötnek szerződést, egy ilyen harcot mindig felfokozott érdeklődés kísér, és bárki nyer, az nem számít meglepetésnek.

Címlapról ajánljuk
Kempf Zoltán egy időre háttérbe szorítja az influenszerkedést, és megcélozza az olimpiát

Kempf Zoltán egy időre háttérbe szorítja az influenszerkedést, és megcélozza az olimpiát

A világbajnok BMX freestyle-os néhány évre abbahagyta a versenyzést, de amikor a sportága bekerült az olimpiai programba, hamar visszatért. A népszerű influenszer az InfoRádióban elmondta: a BMX freestyle-ban nem lehet előre jósolni vagy esélyeket latolgatni, sok tényezőtől, körülménytől függ, hogy sikerül egy-egy verseny, de a kvótaszerzés lesz a célja a júniusi, budapesti olimpiai selejtezőn.

Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

A magyarok főképpen a külföldön elérhető magasabb fizetés, az itthoni bizonytalanabb, kiszámíthatatlanabb jövő, valamint a "klíma" miatt vándorolnak ki valamelyik nyugat-európai országba – ez derült ki az Egyensúly Intézet felméréséből, amelyből javaslatcsomag is készült az intézet és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége összefogásából. Az InfoRádió Kozák Ákost és Gazsi Attilát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×