Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Erdei Zsolt a klubtársa ellen védheti meg címét

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Biztossá vált, hogy Erdei Zsolt július 29-én, Oberhausenben csapattársa, Thomas Ulrich ellen védheti meg a Boksz Világszervezet félnehézsúlyú ökölvívó világbajnoki címét.

A 30 éves német ökölvívó profi pályafutása alatt 31 alkalommal lépett szorítóba, 29-szer győzött, kétszer kikapott. Tizenkilenc összecsapást kiütéssel nyert meg.

A két vereségét a súlycsoport két nagyágyújától, Glen Johnsontól és Tomasz Adamektől szenvedte el - mindketten a hatodik menetben ütötték ki. Ulrich jelenleg a tizennegyedik a WBO ranglistáján.

Erdei Zsolt 2004 januárjában, a mexikói Julio Gonzalez ellen szerezte meg a WBO övét, amelyet azóta ötször védett meg, legutóbb május 6-án, az ausztrál Paul Murdoch ellen. Összesen 24 profi mérkőzést vívott, és mindet megnyerte.

A magyar bokszoló a bejelentés után azt mondta: egy világbajnoknak mindenkit le kell győznie. "Ulrich remek bokszoló, de ismerem a gyengéit, tudom, hogyan lehet nyerni ellene " - tette hozzá.

"Zsolt az összecsapás egyértelmű esélyese. Pár éve a két ökölvívó együtt edzett, akkor feltűnő volt, hogy Zsolt mennyivel gyorsabb Thomasnál. Most is erre kell majd építenünk " - mondta
Fritz Sdunek, Erdei Zsolt edzője.

Klaus Peter Kohl, az Universum Box Promotion vezetője szerint csak fokozza az érdeklődést, ha egy klubhoz tartozó ökölvívók találkoznak egymással.

Hozzátette: kizárólag remek bokszolókkal kötnek szerződést, egy ilyen harcot mindig felfokozott érdeklődés kísér, és bárki nyer, az nem számít meglepetésnek.