eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

A magyarok háromnegyede támogatná a budapesti olimpiát

A magyar lakosság háromnegyede támogatja, hogy az ország megpályázza a 2016-os Nyári Olimpiai és Paralimpiai játékok megrendezését. Ez abból a friss, reprezentatív közvélemény-kutatásból derül ki, amelyet a BOM megbízásából a Szonda Ipsos közvélemény-kutató cég május elején 2000 fős mintán, telefonon készített.

A közvéleménykutatási eredmények még a legoptimistábbakat is meglepték.

A megkérdezettek 76 százaléka támogatja azt, hogy a kormány, a főváros vezetése és a Magyar Olimpiai Bizottság közösen beadja Budapest jelentkezését a 2016-os olimpiai játékok rendezési jogának elnyerésére.

Érdekes, hogy a nők körében némileg magasabb az olimpia támogatottsága, mint a férfiaknál.

A megkérdezettek 38 százaléka, a budapestiek 47 százaléka pedig szívesen dolgozna "önkéntesként" a Budapesti Olimpia lebonyolításában.

A kutatásból kiderül, hogy a közvélemény óriási többsége szerint az olimpia megrendezése jótékony hatással lenne a közlekedési infrastruktúrára, a munkahelyteremtésre, a turizmusra, a gazdasági fejlődésre, és Magyarországot regionális vezető szerephez segítené.

A kezdeményezés támogatottsága azért nagyon fontos, mert a rendezési jog elnyerésének egyik legfőbb feltétele, hogy a pályázó ország közvéleményének meggyőző többsége támogassa a pályázatot, és persze magát az olimpia megrendezését.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×