eur:
394.83
usd:
370.34
bux:
65265.51
2024. április 19. péntek Emma

Maradona szerint is a brazilok a legjobbak

A világ egykor volt legjobb labdarúgója, Diego Maradona kifogásolta, hogy a németországi világbajnokságra jelölt argentin válogatottból kimaradt Javier Zanetti, Juan Sebastian Verón és Sergio Agüero is.

Maradona egy televíziós műsorban bírálta a jelenlegi szakvezető, José Pekerman válogatási elveit, és különösen Verónnak, az Internazionaléban játszó középpályás klasszisnak a kihagyását nevezte furcsának.

Az argentin nemzeti együttest 1986-ban világbajnoki címig vezető ex-futballista ugyanakkor dicsérte a fiatal Lionel Messit, a Barcelona támadóját, de hozzáfűzte, szerinte az ifjú tehetségnek párban kellene játszania Agüeróval, az Independiente 17 éves támadójával, aki "valóban szórakoztatóan focizik", ám akit szerinte jóval kevésbé ismernek, mivel távolról sincs annyira szem előtt, mint a BL-nyertes spanyol sztáregyüttes által foglalkoztatott Messi.

Maradona kitartott amellett, hogy az idei vébé favoritja Brazília "legyőzhetetlennek tűnő" válogatottja, bár hagyott kiskaput saját csapatuk számára is, mondván, a labdarúgásban biztosra soha nem mehet senki.

A riporteri közbevetésre, hogy a húsz évvel ezelőtti argentin sikerhez az ő varázslatos játéka kellett, Maradona így válaszolt: "Nem egyedül voltam, a világbajnoki győzelemhez minden csapatársamra szükség volt, ők szintén nagyon magas szinten futballoztak, ezért lehetett miénk az első hely."

A valamikori világsztár a foci mellett beszélt Kuba vezetőjéhez, Fidel Castróhoz fűződő változatlan barátságáról,  miközben ismét gyilkosnak minősítette George Busht, az Egyesült Államok elnökét, egyszersmind védelmébe vette Hugo Chávez venezuelai és Evo Morales bolíviai államfő politikáját.

Azt, hogy kitiltották őt az USA-ból, annyival intézte el, hogy ez "mit sem számít".

"Nem engednek be, mert problémám volt a droggal, az pedig köztudott, hogy az Egyesült Államokban senki sem fogyaszt kábítószert" - fűzte ironikusan hozzá.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×