Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Hatalmas meglepetés az angol-magyaron

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Az angol sajtó szerint komoly meglepetés várható a kedd esti angol-magyar válogatott labdarúgó mérkőzésen. Sven-Göran Eriksson angol kapitány ugyanis felforgatja kezdőcsapatát és a Liverpool védőjét, Jamie Carraghert a középpályán próbálja ki.

Túlzás lenne azt állítani, hogy az angol sajtó feszült figyelemmel várja a labdarúgó válogatott magyarok elleni fellépését. Pontosabban fogalmazva, foglalkoznak a kedd esti mérkőzéssel, de elsősorban azért, mert kíváncsiak arra: Sven-Göran Eriksson szövetségi kapitány miként pótolja a sérüléséből lábadozó Wayne Rooneyt.

Nos, a kapitány meglepő variációt talált ki a Manchester United maródi csatárának helyettesítésére. A legfrissebb hírek szerint ugyanis kimarad a legjobbak közül a liverpooli csatár, Peter Crouch, helyén - kicsit a csatársor mögött visszavonva - Steven Gerrard játszik majd.

Peter Crouch és Michael Carrick a nagy vesztesek

A támadó középpályás szerepváltása nyomán a pálya középső részén támadt űrt a védő Jamie Carragher töltheti be a védekező középpályás szerepkörében. Ezzel tulajdonképpen felborul a hagyományos angol 4-4-2-es felállás és 4-5-1 lesz belőle.

A változás vesztese a már említett Peter Crouch, ugyanakkor Eriksson a döntéssel nem kevés kockázatot is vállal, hiszen egyetlen csatára, Michael Owen szintén kisebb sérüléssel küszködik.

A döntés némi feszültséget is okozhat az angol táboron belül, mivel így kimarad a Tottenham játékosa, Michael Carrick, aki némi joggal számított arra, hogy a kialakult helyzetben bekerülhet a válogatottba.