Räikkönen sikerét Webber kiesése hiúsította meg?

InfoRádió / MTI
2006. május 29. 05:55
Felemás érzésekkel nyilatkoztak a Forma-1-es McLaren-istálló irányítói a Monacói Nagydíj után. A kolumbiai Juan Pablo Montoya idei legjobbjaként második lett, a finn Kimi Räikkönen viszont kedvező helyzete ellenére kiesett.

Räikkönen számításait a biztonsági autó húzta keresztül. A safety cart az ausztrál Mark Webber kiesése után küldték be a pályára, ez pedig Ron Dennisék állítása szerint tönkretette a csapat taktikáját.

Dennis azt állította, hogy hét körrel több üzemanyag lötyögött Räikkönen McLarenjében, mint a későbbi győztes spanyol Fernando Alonso autójában, így a második bokszkiállás után minden bizonnyal a Renault sztárja elé jöhetett volna vissza a finn pilóta.

A győzelmi esély után nem sokkal a pontszerzés lehetősége is elveszett, mert a lassan haladó biztonsági autó mögött felforrósodott a McLaren hőpajzsa, Räikkönen pedig kénytelen volt feladni a futamot az ezután fellépő kábelhiba miatt. (A probléma már a csütörtöki szabadedzésen is jelentkezett.)

A finn klasszis - aki most már minden kétséget kizáróan az elmúlt évek legpechesebb Forma-1-es versenyzőjének számít - a Brit Nagydíjra hangolódva csak ennyit mondott: "szeretnék célba érni Silverstone-ban".