Már szombaton bajnokavatás lesz, új időpontot kapott a Vasas-MTK

InfoRádió / MTI
2006. május 29. 17:01
Azonos időpontban, de a korábbi tervekkel ellentétben szombaton rendezik a labdarúgó NB I utolsó fordulójában az aranyéremről döntő két összecsapást.

A közvetítés jogait birtokló televíziós társaság kérésére a vasárnapi, 11 óra 30 perces kezdési időponttal szemben szombaton délután 4 óra 20 perctől játsszák az Újpest-Fehérvár és a Debrecen-Pápa mérkőzést is.

A listavezető Újpest és a címvédő Debrecen azonos pontszámmal várja a záró fordulót. A bajnokságban eddig elért több győzelme miatt, a lila-fehére gárdának elég legalább annyi pontot szereznie, mint a hajdúsági együttesnek. Ha ez nem sikerül Mészöly Géza vezetőedző csapatának, akkor megvédi címét a DVSC.

Az Újpest helyzetét nehezíti, hogy a bronzéremért küzd Fehérvárral kell összecsapni, a Debrecen vendége pedig a már kiesett - igaz, az utóbbi hetekben egyre jobb formában futballozó - Pápa lesz.

A péntek este hét órára kiírt Sopron-Ferencváros találkozó időpontja nem változik, míg a forduló többi meccsét egy kivétellel azonos időben, szombaton este hat órától rendezik.

A Magyar Labdarúgó Liga versenybizottsága döntött arról, hogy a Vasas-MTK meccset is 16 óra 20 perctől kell lejátszani. Az összecsapás végeredménye a bronzéremért (Fehérvár-MTK) és az utolsó hely elkerüléséért (Pápa-Vasas) zajló pontcsata végeredményt befoyásolhatja.